SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Az 2 Milletvekili Alırız, Hedefimiz Bu"

0
Güncellendi - 2018-05-13 05:23:56
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye’yi tekrar cumhuriyeti, demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü savunan kadrolar yönetecek ifade ederek, “21’ine Malatya’nın heyecan duyacağı adayları hep birlikte gösteririz ve bu sefer 1 değil, en az 2 milletvekilini Cumhuriyet Halk Partisi alır. Hedefimiz bu” dedi.

  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Ankara Milletvekili, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan, Malatya eski milletvekillerinden İsmet İnönü’nün torunu Ayşe Gülsün Bilgehan ile birlikte CHP Malatya İl Örgütü tarafından Anneler Günü etkinliğine katıldı.

“İNÖNÜ AİLESİ BIRAKIN KİRLENMEYİ, KİRLİ EL BİLE SIKMAMIŞTIR”

  Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu gerçekleştirilen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İnönü ailesi bütün Malatyalıların gönlünde taht kurmuş, hepimiz için övünç kaynağı olmuş bir ailedir. Siyasette uzun yıllar kalıp, hele hele iktidarda kalıp kirlenmeyen aile sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Türkiye’de düşünün bakalım kimler iktidar olmuş, kimler kirlenmemiş. Mustafa Kemal Atatürk, bütün mal varlığını ve yaşamını milletine adamış birisi, ardından gelen İsmet İnönü kendi aldığı evde oturmuş, bütün ailesi kendinden sonra alın terini dökerek yaşamlarını sürdürmüş. Hiç kimse İnönü ailesinin bırakın kirlenmeyi, kirli el sıktığını hiç kimse iddia edemez” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ UZAY ÇAĞINA ÇIKARACAĞIZ

  Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘seçim manifestosunu’ eleştirerek, şunları söyledi: “Bir cumhurbaşkanı düşünün ki kendisine oy vermeyen insanların yüzde 50’sini terörist olarak ilan etsin. Kendine muhalefet yapan bir siyasi partiye ‘tezek’ diyebilsin. Bir tarih yaratmaya çalışıyor. 94’ten söz ediyor. Kürsüye her çıktıkları zaman kendisi ve hatipleri bu dönemde ne kadar geliştiklerini anlatıyorlar. Toplumu manipüle ederek yönetmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde ‘seçim manifestosunu’ açıkladı. ‘İstanbul’a ihanet ettik, İstanbul’un çarpık yapılaşmasının sorumlusu CHP’dir’ dedi. Yakında ‘seçim manifestosunu’ dinleyince, gelirler ‘Bu CHP 16 yıldan beri Türkiye’yi yönetiyor, Türkiye’nin ekonomisini mahvettiler’ derler. ‘Bu doları, Euro’yu CHP’liler yükseltti’ derler. ‘Seçim manifestosuna’ bakınca 16 yıldan beri ülkeyi yöneten o değil, ülkeyi yöneten CHP. ‘Bana oy verip, partime oy vermeyenler münafıktır’ diyor. Bizde ‘münafık olmak istemiyorsanız ne kendisine ne de partisine oy verin’ diyoruz. İktidar olma şansını kaybetmiş, buna kendine de tabanı da inanmıyor, heyecanı kalmamış, eskiden yeni şeyler söylerdi. Şimdi ‘CHP’lilere sorun köprü, tünel yapacaklar mı?’ diyor. Neler yapabileceğimizi herkes görecek. Türkiye’yi uzay çağına çıkaracağız.”

“ŞEKER FARİKAKALARINI GERÇEK SAHİPLERİNE İADE EDECEĞİZ”

  Türkiye’yi kalkındıracaklarını vaat ettiklerini ifade eden Ağbaba, “Şeker fabrikaları satıldı. 45 gün mücadele ettik. Şeker fabrikaları kendi yandaşlarına peşkeş çektiler. 24 Haziran’dan sonra bunu alanlara ve satanlara söyledik, o şeker fabrikalarını tekrar alacağız, gerçek sahiplerine iade edeceğiz” diye konuştu.

“MUHARREM İNCE’Yİ ÇANKAYA’YA HEP BERABER OTURTACAĞIZ”

  Ağbaba, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimler ilgili, “24 Haziran’da Türkiye’de her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu söyledik. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de sıfır baraj ittifakı kurulması için elinden gelen her şeyi yaptı. Herkesin temsil edilebilmesi için geniş ‘Cumhur, korku, koltuk ittifakı’ dediğimiz ittifakın dışında kim varsa herkesi davet ettik. Ama maalesef bir kısmı ittifakın dışında kaldı ama o bizden kaynaklı değil. Bu ittifakla Türkiye’nin önünü açacağız. 24 Haziran’da hep birlikte sandığa gitme oranımızı yükseltebilirsek, 300’ün üzerinde çıkaran millet ittifakı Türkiye’de parlamentonun çoğunluğunu kazanacak ve hiç kuşku duymadan söylüyorum; ilk turda umarım ikinci tura kalmaz ama kalırsa da 8 Temmuz’da Muharrem İnce’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün oturmuş olduğu o koltuğa Çankaya’da tekrar hep beraber oturtacağız. Türkiye’nin geleceği, huzuru, birliği ve beraberliği için, Türkiye’yi tekrar cumhuriyeti, demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü savunan kadrolar yönetecek” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ŞANSLI BİR TORUNUM”

  CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan ise “Ben çok şanslı bir torumun, benim dedem İsmet İnönü’ydü. Onun hem onurunu hem de sorumluluğunu hepimiz ailece taşıyoruz. Dedemi çok severdim, o da beni çok severdi. Benim adımı dedem koymuş, öyle bir dönemde doğmuşum ki siyasetin, Türkiye’nin karışık olduğu bir dönem babam gazeteci olduğu için cezaevinde, ben doğmadan 15 gün önce götürmüşler. 15 gün sonra dedemin evi Pembe Köşk’te doğuyorum. Dedem, babama haber veriyor. ‘Hürriyet, Özgür, Adalet’ olabilir diye isim düşünüyorlar. Bebek için o dönemde düşünülen isimler. Dedem ‘Gülsün’ olsun, ‘başka anneler ağlamasın, çocuklarında yüzü gülsün’ diyor. Ama gelemedik. Ogünlere, istediğimiz günlere gelemedik. Dedemin, anneannemin yanında büyüdüm” dedi.

“ATATÜRK DEVRİMLERİ, BİR KADIN DEVRİMİDİR”

  Bilgehan, konuşmasında, “Vatandaşlık hakkı, siyaset yapma hakkı, kadınların meclise girebilme hakkı bütün bunlar cumhuriyetle geldi. Onun için önemini çok iyi bilmeliyiz. Bugün kızım Zeynep’le geldim. 3 çocuklu bir anneyim, o yüzden Anneler Günü benim için çok önemli. Burada bulunan bütün cumhuriyet kadınlarını, annelerini fedakar, cesur, çalışkan, ailenin temel direği olan bütün kadınlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İyi ki varsınız. Çünkü Türkiye’nin farkı kadınları. Cumhuriyet devrimi, Atatürk’ün devrimleri, kesinlikle bir kadın devrimidir” ifadelerine yer verdi.

“BU KÖTÜ GİDİŞE ‘TAMAM’ DİYECEĞİZ”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise “24 Haziran’da yapılacak seçimlerin arifesinde aday adaylarımız başvurdu. Gerçekten son dönemde partimize baktığımızda hem Malatya hem de Türkiye’de herkesin gıptayla baktığı, önemli isimler partimizde aday adayı oldu. Aday adaylarımıza bu cesaretlerinden, elini taşa koyma duygularından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar, ‘Sıramız ne olursa olsun bu ülkenin geleceği için partimize katkı sunacağız ve 24 Haziran’da bu olumsuz gidişi hep birlikte değiştireceğiz’ diyorlar. Hepimize iş düşüyor. 24 Haziran’da bizim Malatya’da sesimiz olan Veli Ağbaba’ların sayısını çoğaltmak. Hepimiz bu kötü gidişe bir ‘tamam’ diyeceğiz. Annelerin çocuklarının geleceğinden kaygı duymadığı, annelerin çocuklarının işsiz kalmadığı, annelerinin çocuklarını patlayan bir bombayla kaybetmediği, yürek acısı yaşamadığı, gözyaşı dökmediği, hepimizin kucaklaştığı, kardeş olduğu bir ülkeyi adım adım birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Mustafa (5 yıl önce)
    Benim Aday profilim 1.Sira Rahmetli Mevlut Aslanoglu profilinde bir aday 2.yepyeni bir yuz olsun Malatya CHP 2 olur 3 mv.supriz olur sayin siyasetciler.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan tatar-ankara (5 yıl önce)
    CHP MALATYADAN LİSTE BAŞI İL BAŞKAN YARDIMCISI AVNİ ÇİÇEK'İ GÖRMEK İSTERİZ MALATYADAN EN AZ 3 VEKİL ÇIKARABİLİRSİNİZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Chp,2,vekil,akp,2,vekil,sp,1 vekil,iyi,parti,1,vekil, Cikartir,tamami
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Bencede 2 ler rahat olun oyum kendime kimseye oy yok bir mhp liydim bahçeli o taht dan inmeden mhp ye de oy yok iyi partiye veririm ya da hiç vermem
    0
    0
    Yanıtla
  • kayisici bulent (5 yıl önce)
    Akp den bikti bu sehir
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (5 yıl önce)
    yavaş alın aman
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (5 yıl önce)
    Akp nin bu vekillerine oy vermiyor Malatya MHP ile CHP işi götürecek bu seçimde reis akp ye el atmazsa akp nin ısı Malatya da bitiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat y (5 yıl önce)
    Akp liyim ama malatyada akp de dahil faydali olacak kimse yok net
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali ALTIKULAÇ (5 yıl önce)
    Madem iki ikinci sıraya yazdır adını Ağbaba görelim yada buyuksehirlerden aday olun ki diğer adaylarda siyasetin içinde ola ambargo koymuş gibi oluyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (5 yıl önce)
    Tam yol ileri DEVAM
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdoo (5 yıl önce)
    Yavaş alın benim ki reisle mhp yee
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    Sayın veli AĞBABA yetmezmi 2 defa seçildiğin artık malatya dan aday olma sen genel bşk.yrd.sın git büyük şehirlerden aday ol ki malatyadan başka birileri gitsin ben CHP olarak buna karşıyım.böyle 3 defa seçilmez malatya dan bile CHP bir milletvekili çıkaramaz çünkü malatya 1 yılda 36 bin göç verdi.ve 35 bin göç aldı gidenler hep sol oyları gelenler APK oyları onun için CHP malatya da milletvekili çıkaramaz bunu ben CHP olarak. söylüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cok haklisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (5 yıl önce)
    Merhum Aslanoğlu döneminde CHP en yüksek oyu yani 85 nin almıştı. Veli Ağbaba ile birlikte CHP düşüşe geçti. Nüfus arttı, CHP Veli Ağbaba ile sürekli oy kaybetti. Demekki CHP Malatya'da Ağbaba ile olmuyor. Önce kendi kendini eleştirsin, ondan sonra hayal olan 2 vekilden bahsetssin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (5 yıl önce)
    Eğer gerçekten inanıyorsan 2 milletvekili alacağına kendini 2. Sıraya yazdırırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖKMEN (5 yıl önce)
    Yavaş al derim. Devammmmmmm
    0
    0
    Yanıtla