SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''En Az 2010'a Uzatılmalı..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, TBMM'de yaptığı konuşmada, ekonomik kriz ve işsizliği yenmenin en önemli çaresinin yatırımları teşvik etmek olduğunu, seçim bölgesi Malatya'da teşvikten sonra birçok yatırım yapıldığını, 31 Aralık 2009'da sona erecek olan teşvikin süresinin en az 2010'a kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Öz, TBMM'de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 9.maddesi üzerine AK Parti grubu adına söz almış bulunmaktayım.

Öncelikle 2010 yılı mali bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen başta Maliye Bakanımıza, bürokratlarına, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Üyelerine, tüm kamu bürokrasisine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.

AK Parti İktidarı olarak güven ve istikrar sağlanmadan hiçbir gelişmenin, kalkınmanın, ilerlemenin olmayacağını çok iyi biliyoruz, bu yüzden güven ve istikrarı tesis etmek için gereken adımları teker teker atıyoruz.

Türkiye ekonomisinin 2002-2008 döneminde ortalama yüzde 5,8 oranında büyüdüğüne dikkatinizi çekmek istiyorum. Hükümetlerimiz döneminde güçlü performansıyla dünyanın 17’nci büyük ekonomisi olan Türkiye, 2009 yılındaki krize rağmen bu konumunu korumuştur.

Değerli Milletvekilleri;

Çatışmalarla, terörle, gerilimle, umutsuzlukla gündemde kalan, meselelerine cesaretle el atamayan, sorunlarının çözümü için samimiyetle, kararlılıkla risk almayan, alamayan bir ülke, her alanda olduğu gibi ekonomide de geri kalmaya, yerinde saymaya mahkumdur.

Türkiye'mizin meselelerinin iç içe geçmiş meseleler olduğunu biliyoruz. Yıllarca çözümsüz bırakılan, çözümsüzlüğe terk edilen ve üst üste biriken meselelerin, zaman içinde birbirini besler hale geldiğini yaşayarak görmekteyiz.

Ekonomik kalkınma ve refahın, demokratikleşmeden ayrı düşünülemeyeceği inancındayım. Bu bağlamda son dönemlerde AK Parti Hükümetimizin başlatmış olduğu Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin önemini hepimiz özümsemeliyiz.

İnsanı merkez alan demokratikleşme yolunda kararlılıkla ilerlerken bu ülkenin her köşesinde, kimliği ve etnik kökeni ne olursa olsun herkesin daha özgür, daha demokratik ve daha müreffeh bir şekilde yaşaması için gayret gösteriyoruz. Bu nedenle, tüm engellemelere rağmen "herkes için daha fazla demokrasi, herkes için daha fazla özgürlük diyerek yolumuza devam edeceğiz.

Maalesef, sorun-odaklı yönetim anlayışına sahip olanlar, bizim çözüm-odaklı yönetim ve siyaset anlayışımızı anlamakta güçlük çekebilirler.

Ekonomik krizleri ve işsizliği yenmenin en önemli çaresi yatırımları teşvik etmektir. Bu bağlamda hükümetimiz bu yıl içerisinde bölgesel ve sektörel bazda Teşvik Uygulama Kanunu çıkarmış ve yürürlüğe koymuştur. Seçim Bölgem olan Malatya’da bu yasadan sonra bir çok yatırımcı yeni yatırımlar yapma konusunda gerekli işlemleri başlatmışlardır

2004 yılında hükümetimizin çıkardığı Yatırımın ve İstihdamın Teşviki Yasası olan 5084 sayılı yasanın verdiği imkanlarla çok sayıda yatırımcı ilimizde ve bir çok ilde yatırım yapmışlar ve istihdam konusunda büyük imkan oluşturmuşlardır. Ancak bu yasanın uygulama süresi bu ay sonu dolduğundan mevcut işletmelerin sıkıntıya girmemeleri ve istihdam konusunda sorun yaşanmaması için 5084 sayılı Yatırım ve İstihdam Teşvik Yasasının uygulama süresinin en az 2010 yılı sonuna kadar uzatılmasının çok yararlı olacağını belirtir, bu duygu ve düşüncelerle 2010 yılı bütçesinin ülkemize hayırlı olmasını diler, hepinizi saygıyla selamlarım."

FINDIKLI DA KONUŞTU..
Bu arada AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, bütçe ile demokrasi arasındaki bağında kurulması gerektiğini söyledi.

TBMM’de bütçe görüşmeleri esnasında söz alan Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Bütçe konuşulurken bütçe ve demokrasi arasındaki bağ hiç konuşulmadı . Bir ülkenin demokrasi hukuk kalitesi o ülkenin toplumsal huzuru, istikrarı ve ülkelerin gelişmişlik düzeyi birbirinden ayrılamaz. Kişilerin ve devletin kurumlarının demokrasi ve hukuk anlayışı birbirinden farklı olursa kaos ortamı kaçınılmaz olur” dedi.

Fındıklı,“Parlamentonun temel hedefi hukukun çağdaş standartlara kavuşturulmasıdır. Arzum ise iktidar ve muhalefetin sivil anayasayı tesis etmenin bu parlementoya nasip olmasıdır” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız