SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Az 3 Çocuk Yapın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:01:39
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Nüfus Günü dolayısıyla TBMM’de gündem dışı söz alan TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Yaş yapısındaki en önemli değişim çocuk-yaşlı dengesinde gerçekleşecek ve 2050 yılında; tarihte ilk kez yaşlı sayısı, çocuk sayısına ulaşacaktır” dedi. 

TBMM genel kurulunda konuşan Çalık, “Dünyada yaşlı nüfusun artış hızı yüzde 2.1 iken, genel nüfus artış hızı yüzde 1.2’dir. Bu gösteriyor ki küresel yaşlanma süreci yani demografik dönüşüm çok hızlı gerçekleşmekte, çocuk ve gençlerin nüfus içindeki oranı azalırken yaşlıların yüzdesi ciddi artış göstermektedir. 2000 yılında her 100 çocuğa 33 yaşlı düşerken, 2050 yılında her yüz çocuğa 101 yaşlı karşılık geleceği tahmin edilmektedir. Bu çok büyük bir tehlikedir. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye de etkin nüfus politikaları uygulamak zorundadır. Doğurganlık hızını altın oranın yani 2.1'in altına düşürmemek için kadın başına doğurganlık hızının 2.1 olması gerekmektedir. 2013 itibariyle nüfus artış hızımız yüzde 1.37 olarak gerçekleşmiş. Bu durum ülkemizin en büyük zenginliği olan genç nüfusun düşmesine ve yaşlı nüfusun artmasına neden olmaktadır” dedi.

Ülkemiz için doğurganlık hızının altın oranın altına düşmemesi, demografik krize sürüklenmemesi, sürdürülebilir nüfus için aile başına düşen çocuk sayısının en az 3’e çıkarılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Çalık, “Hükümet olarak, gelişmiş ülkelerin yaptığı etkin nüfus politikalarını ülkemizde de uygulamaktayız. Bu politikalar kapsamında; iş yaşamına uyum ve aile ile ilgili konulara önem vermekteyiz. Ülkemizin doğurganlık hızının düşmemesi için çocuk teşvik paketi adı altında; esnek çalışma saatleri, annelik ve babalık refakat izinleri, çocuk bakımı, çalışan annelere erken emeklilik, iş hayatında cinsiyet eşitliğini korumaya yönelik kanunlar düzenledik. Finansal teşvik olarak da 2008 yılında çocuk sayısına göre asgari geçim indirimi uygulamaya başladık. Bütün bilimsel analizler ve istatistiklere göre Türkiye’nin genç nüfusunu korumak için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi her ailenin asgari 3 çocuğunun olması gerekmektedir. Bu muhafazakar bir erkek söylemi değil bu çok önemli bir realitedir. Ülkemizin geleceği için nasıl yenilenebilir enerji politikalarına, ekonomi politikalarına önem veriyorsak nüfus artışı konusuna da en az diğer politikalar kadar önem verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kaydetti.

Çalık gençlere de seslendi: "Buradan tüm gençlere sesleniyorum. Bir kendiniz, bir eşiniz, bir de ülkemizin geleceği için en az 3 çocuk yapın diyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız