SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Az 50 Yasa Değişmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:25:40
A- A+ PAYLAŞ
Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "CHP olarak özelleştirmeye karşı değiliz, ancak satış şekline karşıyız." dedi. 
 
Ziyaret sırasında konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın gelişmişlik sıralamasında hak ettiği yerde olmadığını belirterek,  ticaret ve çek yasasının da değişmesinin gerektiğini söyledi. Erkoç, bu konuyla ilgili olarak "Bin 500 yasadan en az 50 yasanın değişmesi lazımdır." dedi. 
 
Erkoç, yeni Anayasa ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise  "Din vicdan özgürlüğü, ifade ve teşbbüs özgürlüğü, toplumun tümünü kapsayacak demokratik bir anayasa istiyoruz. Demokratik Anayasa'nın biran önce çıkarılmasını bekliyoruz. " diye konuştu. 
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmasında, "Şeker Fabrikası toplu olarak özelleştirme ile satıldı. CHP olarak özelleştirmeye karşı değiliz, ancak satış şekline karşıyız. Bir alana 3 bedava gibi fabrikalar düşük fiyata satıldı. Bir taraftan istihdam artsın, Malatya büyüsün diye teşvik istiyoruz, diğer taraftan fabrikaların satılmasına ses çıkarmıyoruz. Malatya’da bir şey yapılırken, şehre faydası var mı yok mu diye bakmak gerekiyor. Ben Malatya Milletvekili olarak her türlü siyasi düşünceyi bir kenara bırakıp böyle bakmaya çalışıyorum. Muhalefetin görevi hep eksikleri görmek değildir. Bir viyadük yapıldı. 2. Organize yapıldı. 3.Organize yapılıyor. Ama eksiklikleri de görmek ve dile getirmek benim görevim. Meteoroloji’nin Elazığ’a, A.A.’nın Sivas’a bağlanması, Vagon Onarım Fabrikasının hala atıl beklemesi eksikliklerimizden." şeklinde konuştu. 
 
Yeni Anayasa konusunada değinen Ağbaba, "Siyasi parti yasası değişmediği sürece, yeni anayasa demokratik olmayacaktır. Herkesin kendini özgürce ifade edebileceği, eften püften konulardan dolayı gözaltına alınmadığı bir anayasa bekliyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız