SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Az 60 Dakika Hareket"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Çocukların kaliteli bir yaşam sürmesi için her gün veya haftanın çoğu günü en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmaları önerilmektedir “dedi. 

Yürümenin önemine dikkat çekmek için zaman zaman çeşitli kurum ve kuruluşlarla yürüme etkinliği düzenlediklerini hatırlatan İl Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Çeşitli ve çok sayıda faktör gençlerin düzenli bir şekilde hareketli olmalarını önlemektedir. Gittikçe daha az çocuk bisiklete binmekte ve okula yürüyerek gitmektedir. Buna karşılık çocukların çoğu zamanlarının büyük bir bölümünü televizyon izleyerek ve bilgisayar karşısında geçirmektedir. Oysaki düzenli yapılan fiziksel aktivitelerin gençlere fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan pek çok yararı bulunmaktadır. Fiziksel aktivitelerin düzenli olarak uygulanması çocuklarda ve ergenlerde sağlıklı bir kemik yapısını, güçlü bir kas sistemini, şişmanlığın kontrolü ve önlenmesini, yağ oranının azalmasını, kalp ve ciğerlerin etkin bir şekilde gelişmesini sağlar. Derslerinde ve sosyal hayatında koordinasyon güçlenir. Hislerin kontrolü artar, depresyon, stres ve kızgınlık azalır. Oyunlar ve benzeri etkinlikler gençlere kendilerini ifade olanağı verir, bir işi bitirmenin ve yapmanın zevkini yaşatır” ifadelerini kullandı.

Spor’un sağlıklı bir karakteri geliştirirken alkol sigara gibi alışkanlıklardan genci uzaklaştırdığına dikkat çeken Şener, “İyi bir beslenme şeklinin gelişmesi yeterli dinlenme ve daha iyi davranışlara yol açar. Bu nedenle, Dünya Sağlık Örgütü, çocukların kaliteli bir yaşam sürmesi için her gün veya haftanın çoğu günü en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmalarını önermektedir” yeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız