SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Az 9 Kişiye Ait Kafatası Parçası..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Arslantepe Höyüğü'nde bu yıl yapılan kazı çalışmaları tamamlanarak hazırlanan rapor bakanlığa sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Gülay Şahin tarafından hazırlanan bu yılki kazı çalışmaları raporunda, bu yılki kazı çalışmalarında, geçen yıl bulunan evin avlu tabanının açığa çıkarıldığı belirtildi. Taban üzerinde ağaç deliklerine rastlanıldığı, bu evlerin çobanlara ait evler olduğunun düşünülmekte olduğunun kaydedildiği raporda, şu görüşlere yer verildi:

“Geçen sene açığa çıkarılan evin doğusunda yanmış direk kalıntıları ve yanmış taban açığa çıkarıldı. Bu alan yangın geçirmiştir. Taban üzerinde çok sayıda yanmış seramik parçaları ele geçirildi. Çamur içerisinde insan ve hayvan kemikleri parçalar halinde ele geçirildi. En az 9 kişiye ait kafatası parçalarına rastlanıldı. Kazı başkanı tarafından kurban töreni olabilecği düşünülmekle birlikte, kesin bir görüş yoktur. Antrpolojik çalışmalar sonucunda birşey söylemek mümkün olacaktır. Daha önceki yıllarda açığa çıkarılan kral mezarı ile aynı döneme tarihlenmektedir."

Raporda, 1961 yılında başlanılan kazı çalışmalarıyla ilgili ise şu bilgilere yer verildi:

“Arslantepe Höyüğü, yoğunlukla Milattan Önce (M.Ö) 1900-1200 yılları arasında yaşanmış bir Hitit yerleşim yeridir. Atatürk'ün emriyle Cumhuriyet döneminde kazılara başlandı, ancak ciddi kazılar 1961 yılından itibaren yapıldı. Bugüne kadar yapılan kazılarda Eski Tunç, Hitit İmparatorluk, Helenistik, Roma ve Bizans kültür tabakalarına rastlandı. Hitit ve Asur hükümdarlıklarına ait saray kalıntıları, kabartmalar, aslan heykeller ve süslü vazolar bulunarak bir kısmı Ankara Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü. Eserlerin büyük kısmı da Malatya Müzesi'nde sergilenmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız