SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Az İki Dil Öğrenin"

0
Güncellendi - 2016-05-20 15:52:31
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesinde düzenlenen ‘ Gelecek Hepimizin’ etkinliğinde öğrencilerle sohbet etti.

Fethi Gemuhluoğlu isminin çok özel ve değerli olduğunu hatırlatan Başkan Polat, ülke medeniyetindeki düşüncelerin ve hareketlerin oluşmasına büyük katkı sağlayan böylesine değerli bir şahsiyetin isminin okula verilmesinin öğrenciler tarafından çok iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Polat, “Malatya’nın bir değeri olan düşünce adamı Fethi Gemuhluoğlu isminin burada yaşatılıyor olması önemlidir. İsimler insanların karakterini, toplumların gelişim düzeyini etkileyen sosyolojik bir durumdur. Okulumuzun Fethi Gemuhluoğlu ismiyle bir mektep ve ekol olmasını temenni ederim ” dedi.

Öğrencilere çeşitli konularda tavsiyelerde bulunan Polat, “Ülkemizin daha iyi noktaya ulaşması için hepimize düşen ciddi sorumluluklar var, sizler öğrenciler olarak gelecek yıllarda bugüne baktığınız zaman arkanızda güzel izler bırakmanız lazım. Hayat çok hızlı ilerliyor, 50’li 60’lı yaşlara geldiğiniz zaman insanlar sizi “ o dönemin mezunları çok çalışkandı, azimliydiler, mücadeleyi bırakmadılar, Fethi Gemuhluoğlu ismine yakışır bir hayat yaşadılar, ekol yarattılar, ne güzel meslek sahibi oldular, önemli makamlarda ülkeye faydalı oldular" demeleri için şimdiden o sorumluluğu omuzlarınızda hissetmeniz gerekir. İki saat ders çalışıyorsanız bunu dört saate çıkarmalısınız. Kendi hayatınıza ve ülkenin gidişatına yön verecek sizlersiniz, her şey sizlerin gayretiniz ve çabanıza bağlı” dedi.

“HAYATA 5N 1K İLE BAKMAKTA FAYDA VAR”

Her kentin kendine has özellikleri olduğundan bahseden Polat, “Malatya’nın temel özelliği sorgulamadır. 20.inci yüzyıl itibariyle bu topraklarda çok farklı atmosfer oluşmuştur. Gazeteciliğin temel kuralı olan (5 N - 1 K) çerçevesinde hayata bakmakta fayda var. Toplumsal ve sosyal olaylara, düşüncelere, fikirlere, sorunlara sorgulayarak bakarsak olayların iç yüzünü, gelişmelerin nereye doğru gittiğini daha iyi anlarız. Bir olaya sadece görünen yüzüne bakarak karar verirsek yanılırız, gelişmelerin perde arkasını çok iyi irdeleyip sorgulama mekanizmasını devreye koyarsak gelişmeleri daha iyi kavrarız” dedi.

“PEYGEMBERİMİZ HZ.MUHAMMED’İ KENDİMİZE REHBER EDİNELİM”

Hz. Muhammed ( SAV )’in hayatının çok iyi okunması ve öğrenilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Polat, “Peygamber Efendimizin hayatının detaylarını öğrenerek anlamak lazım, o bizim rehberimiz, örnek aldığımız bir insan ve yolumuzu aydınlatan Alemlerin Efendisidir. O’nun yaptıklarını kendimize rehber edinmemiz lazım, Cenab-ı Allah’ta Kuran-ı Kerim’de bunu emrediyor" dedi.

“OSMANLI İMPARATORLUĞUNU ÇOK İYİ OKUYALIM”

Öğrencilerin tarih bilincine sahip olmalarını isteyen ve yurt dışına yapılacak ziyaretlerin önemli olduğunu belirten Başkan Polat, kendisinde zaman buldukça yurt dışına çıktığını, Kudüs başta olmak üzere Osmanlı İmparatorluğunun hüküm sürdüğü yerleri gezmeye önem verdiğini vurguladı. Polat “Osmanlı’nın idare ettiği toprakların isimlerini bir çoğumuz ne yazık ki bilmiyoruz. Çok önemli bir ecdadın torunları olduğumuzu hiç unutmayalım” dedi.

Batı emperyalizmin sürekli İslam coğrafyasını karıştırdığını ve savaşların Müslümanların çoğunlukta olduğu yerlerde yaşandığına dikkat çeken Başkan Polat, “20.İnci yüzyıl Osmanlı dahil olmak üzere İslam Ümmetinin maalesef şartları yerine getiremediği için gerilemesine neden oldu. Emperyalist güçlerin topluca saldırması neticesinde atalarımız dedelerimiz ardı ardına yaşanan savaşlardan sonra şu anda yaşadığımız bu toprakları bize ülke olarak bıraktılar. Hepsini saygıyla yad ediyorum. Son yıllardaki savaşların Bosna Herkes, Kudüs, Afganistan, Mynmar, Suriye, Irak ve Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgelerde yaşanması tesadüf değildir. Bunun tek sebebi; geri kaldık, mücadeleyi yerine getiremedik ve sonuçta batı dünyası bizim önümüze geçti. Batı emperyalizminin acımazlığı, adaletsizliği ve zulüm anlayışı şu anda yaşanan olayların tek sebebidir. Üç kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu gittiği yerlerde insanların dinine karışmadı ve müdahale etmedi. Bizim atalarımız adaletli bir yönetim anlayışı ile fetih ettiği ülkeleri idare etti. 1463 yılında Fatih Sultan Mehmed’in Bosna ahitnamesini hepimizin okuması gerekir” dedi.

 “EN AZ İKİ DİL ÖĞRENİN”

Öğrencilerden hayatının genelinde azimli ve kararlı olmalarını, belirledikleri hedefe ulaşmak içinde gayretli olmalarını ve en az iki dil öğrenmelerini tavsiye eden Polat, “İki dil bilen bu hayatta asla işsiz kalmaz, buna inanın. Her şey sizin çabanız ve gayretinizde saklıdır. Kendi kapasitenize göre meslek seçerseniz huzurlu ve mutlu bir hayat yaşarsınız. Kendi çocuklarıma da aynı tavsiyelerde bulunuyorum” dedi.

Oldukça keyifli geçen sohbette öğrencilerin merak ettiği konulara açılık getiren Başkan Polat, "Belediye olarak eğitime gereken desteği veriyoruz, sizlerden gelecek projelere açığız” dedi. Başkan Polat söyleşinin sonunda öğrencilerin okulun eksiklerini hatırlatmaları üzerine, imkanları ölçüsünde okulun ihtiyaçlarını gidereceklerini söyledi.

Bülten

b1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • madem (7 yıl önce)
    Başkan bunu söylerken eğitim sisteminden haberdar mı çok merak ettim. Zira mevcut eğitim sistemimizde 4. sınıftan itibaren yabancı dil olarak verilen İngilizcede öğrencilerimiz What's your name seviyesinde mezun oluyorlar. Velhasılı kelâm bu eğitim sistemi ile bir dili hallettik ikincisi kaldı....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet DEMİR (7 yıl önce)
    Başkanım siz kaç dil biliyor sunuz? (Yani dile hakim olma adına) Siz Milli Eğitim Müdürü müsünüz? yoksa Milli Eğitim Bakanı mı? BAkın yorumcular ne diyor? Şu bir gecede bitirdiğin Fahri Kayahan Bulvarı gibi bir gecede diger yollar biter mi? diyor. Aslında bunu sözü az düşünün. Göreceksiniz ki aslında çok ağır bir laf. Bu yalan dünyada Allah'ım böyle lafı bana ettirme. Ettirme ki kul hakkıyla gitmiyeyim. Birileri görsün , birileri çalışıyor desin diye yani kısaca desinlere götürme Allah'ım! Bu aziz mübarek günler hürmetine.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (7 yıl önce)
    Öğrenci kızımız bu sefer başkandan önce davranmış, selfiyi kendisi çekmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • elf (7 yıl önce)
    adam belediyenin imkanlarıyla okul okul gezip propaganda yapıyor fahri kayhanı toz toprak götürüyor erdoğan geldiği zaman 1 yıldır kazdıkları caddeyi bir gecede bitirdiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Belediye Başkanı mı yoksa yaşam koçu mu hacı uğur bey anlamadım. Okul okul gezip konferans veriyor. Yeşilyurt un sorunlarından haberi yok herhalde
    0
    0
    Yanıtla