SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''En Başta Malatyalı Hemşehrilerimize Anlatamadık..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili hemşehrimiz Recai Kutan,partisinin Malatya il kongresine katıldı. Kutan, kongredeki konuşmasında ülke kaynaklarının özelleştirme adı altında haraç mezat satıldığını bunlar arasında Malatya Sümerbank Fabrikası’nın da bulunduğunu belirtti. Eski başkan Mustafa Özhüsrev (yanda üstteki fotoğrafta sol baştaki)'in aday olmadığı kongrede, seçime Mehmet Kaya Asiltürk (yanda üstteki fotoğrafta sağ başta) başkanlığındaki tek liste katıldı ve seçildi.

"TÜRKİYE ADIM ADIM BATIYOR.."
Renkli Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye katılan SP Genel Başkanı Kutan, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları 3 ana başlıkta değerlendirilebileceğini ifade ederek,

“Türkiye’de ekonomi adım adım batıyor. Niçin Bütün bu sıkıntıların sebebi bundan önce gelmiş olan iktidarların zihniyeti. Kimisi gelmiş biz solcuyuz, kimisi gelmiş biz liberaliz. Ve işte Milli Görüş’ten ayrılan AKP’liler de gelmiş. Demişler ki bugüne kadar bazı partiler kurduk, bunlar boyna kapatıldı. Anlaşılıyor ki biz değişmeden bize siyaset yapma imkanı bırakmayacaklar. Ve değiştik dediler. Açıkça biz milli görüş gömleğini çıkarttık dediler. Bize sordular, ‘ Eski arkadaşlarınız değiştik dediler’ siz ne diyorsunuz, siz değişmeyi düşünüyor musunuz? Benim cevabım, 'Biz siyasete değişmek için değil. Şu andaki sıkıntıları , bu sistemi değiştirmek için yola çıktık, ne değişmesi ‘ dedik.” diye konuştu.

Ekonomideki sıkıntıların ana nedeninin Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli’nin yanı sıra şimdi de Tayyip Erdoğan olduğunu öne süren Kutan, “Ekonomiyi götürdüler IMF ‘ye ve Dünya Bankasına teslim ettiler. Erbakan döneminde IMF’nin başkanı Türkiye’ye geldi, alışmış. Erbakan hoca tebessümle karşıladı ve sırtını sıvazladı ve sonra kapı dışarı etti. 3 Kasım öncesinde biz gerekli ikazları yaptık. Ama halkımızı bu konuda ikna edemediğimiz anlaşılıyor. Tabii en başta Malatyalı hemşehrilerimizi de ikna edemedik. O seçimlerde insanımızın büyük bölümü hizmete değil esen rüzgara oylarını verdiler.” dedi.

"AKP'Yİ CHP DESTEKLİYOR!.."
Kutan, bazı kesimlerin çıkarları için hükümeti desteklediğini belirterek AKP’yi CHP’nin de destek verdiğini öne sürüp bu konuda şunları belirtti:

“AKP’ye CHP’de destek veriyor. CHP'li milletvekiline ‘AKP'ye destek olmaktan vazgeçin' dedim. O da bana 'Nasıl destek oluyoruz?' diye sordu. AKP ekonomiyi batırıyor, dış politikayı perişan ediyor. Onun ardından millet diyor ki 'Aman tövbeler olsun. Elimiz kırılaydı. Niye bunlara oy verdik derken ‘. Siz çıkıyorsunuz, Müslümanlara öyle bir dil uzatıyorsunuz ki, Millet diyor ki, 'Aman bunlar yine zemzemde yıkanmış, bunlara göre bunlar olacağına' ve tekrar AKP’ye veriyorlar sizin yüzünüzden , böylelikle AKP’yi sizin desteğiniz var, dedim. “

Kutan konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

"Şimdi para bulamadıkları için diyorlar ki devletin neyi var neyi yok özelleştirme adı altında satıyorlar. Malatyalıların meşhur bir sözü vardır. ‘ Sen bir mal alacağın zaman adama git sor. Bu malı sen mi kazandın, babandan miras mı kaldı? Eğer ben kazandım derse , tamam seninle pazarlık edilmez. Babamdan miras kaldı derse tamam seninle iyi anlaşırız diye. Şimdi AKP hükümeti miras çocuk durumunda. Yapılmış olan tesislerin hiçbirinde emekleri yok. Haraç mezat satıyorlar. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sanayi tesislerinin hepsini milli görüşçüler kurdu. Haraç mezat satıyorlar. Diyorlar ki serbest piyasa ekonomisi var. Devlet elini çeksin diyorlar. Şu anda devletin ekonomideki payı yüzde 32’dir. Amerika’da yüzde 39’dur. Almanya’da yüzde 45, Fransa’da yüzde 55’dir. Demek ki gerektiğinde devletin böyle tesislere sahip olması lazımdır.

Özelleştirme diyorlar. Manisa’daki Sümerbank’ı 3.5 milyon dolara sattılar. Satın alanlar arsasının bir miktarını sadece 13.5 milyon dolara sattılar. Bunun adı vurgundur ,soygundur.

İşte Malatya Bez Fabrikası. Devletin parası yok dediler. Yenilemek için para lazım. Onun için özel sektöre verelim, onlar fabrikayı çalıştırsınlar dediler. İşçi kaldı mı? Hepsi çıkartıldı. Sümerbank’ın fabrika bölümünün karşısında bulunan işçi evleri bölümünü satsalardı o parayla yeni fabrika kurulabilirdi.”

DİĞER KONUŞMALAR..
Kongreye katılan Devlet eski akanlarından Ahmet Cemil Tunç’ta konuşmasında, “ Biz kimseyi yıpratmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz sadece yapılan yanlışlıkları dile getiriyoruz ve yanışlığın karşısında da bizi bulacaktır. Geçmişten ne değişti. Hükümet göreve geldiğinde 10 milyon işsiz sayısı bugün 12 milyona çıkmış durumda. 200 milyar dolar olan borç, 350 milyar dolara yükselmiş. Çare olamazsanız iktidar olmanın ne anlamı var. Hırsızlar ve hortumcular kol kola geziyorlar. Bu ülkenin kaynağı var. Adil bölüşme yürekliliği gösterilirse olur” dedi.

Kongrede Malatya eski Milletvekilleri Yaşar Canbay ve Fikret Karabekmez ile başkanlığa yeniden başkanlığa aday olmayan eski başkan Mustafa Özhüsrev’de birer konuşma yaptı. Özhüsrev, bir süre önce vefat eden eski il başkanlarından Talat Marasalı'dan bahsederken, gözyaşlarını tutamadı.

ERBAKAN'IN TELGRAFI AYAKTA DİNLENDİ..
Kongre’ye telgraf gönderen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın mesajı okunurken kongreye katılanlar ayakta dinledi ve uzun süre alkışladılar.

YENİ YÖNETİM..
Kongrede daha sonra seçimlere geçildi. Başkanlık için, eski milletvekillerinden Oğuzhan Asiltürk'ün yeğeni Mehmet Kaya Asiltürk başkanlığında tek liste ile gidilen seçimde yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU (ASIL): Mehmet Kaya Asiltürk (Başkan) Mustafa Üzmez, Selim Sözen, Mustafa Canbay, Fadıl Daşkaya, Bayram Taşkın, Sadin Şahin, Şahin Doğan, M. Emin Yaman, Zeki Taşkıran, Abdullah Kelleci, Fehmi Tunçal, Yılmaz Kaymaz, Mehmet Nakir ve Alaattin Helvacı

YÖNETİM KURULU (YEDEK): Osman Yaşar, Ethem Özel, Osman Marasalı, Murat Canbay, Ayhan Örsel, Mehmet Maden, Suphi Menteş, İbrahim Sengir, Cemal Karlık, Abuzer Kendirliğgil, Mücahit Karabaş, Ömer Taş, Cebrail Gürbüz, Şaban Canpolat, Ramazan Tunç.

İL DİSİPLİN KURULU (ASIL): Bayram Oymak, Mehmet Akboğa, Abdullah Gülüm, Mustafa Işık, Selahattin Aşkın

İL DİSİPLİN KURULU (YEDEK): Cavit Saraçoğlu, Kenan Özdoğan, Cemal Tokdemir, Muhittin Selim, Selahattin Yurtseven.

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ: Mustafa Özhüsrev, Mehmet Kaya Asiltürk, Ramazan Acar, Mustafa Üzmez, Mehmet Sarsılmaz, Sadin Şahin, Selim Sözen, Osman Marasalı, Celalettin Gönültaş, Abuzer Kendirligil, Şefik Atilla, Mehmet Akboğa, A.Kadir Oral ve Abdulaziz Karabekmez.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız