SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Birleştirici' ve 'En Güzel'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:34:45
'En Birleştirici' ve 'En Güzel'
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi, 24. Dönem çalışmaların tamamlayarak yeni seçimler için tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 2011-2015 yılları arasındaki milletvekillerini "Son Meclisin 21 İkonu" başlığıyla değerlendirdiği haber-yorumunda, 2 dönem CHP Malatya Milletvekili olarak görev yapan, 2011 seçimlerinde ise CHP İstanbul Milletvekili seçilen hemşehrimiz, merhum Mevlüt Aslanoğlu ‘En Birleştirici Milletvekili’, yine Malatya- Hekimhan doğumlu olan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer  de "En Güzel Milletvekili" olarak yeraldı.

İlliüstrasyonlarını Serhat Gürpınar'ın yaptığı, Nuray Babacan – Bülent Sarıoğlu imzalı haber-yorumda, siyasetin her dönemde kendi ‘ikonlarını’ yarattığı belirtilerek, 24. Dönemde (2011-2015) TBMM’de CHP İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun binlerce hayata dokunan bağış ve yardım çalışmaları ile tanındığını, en önemli özelliğinin ise, etkili bir muhalefet yürütmesine karşılık kimseyi kırmamak olduğu vurgulandı. 

Bu arada, sözkonusu haber-yorumda, Malatya – Hekimhan doğumlu CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de TBMM’nin ‘güzellikte rakiplerini birkaç adım geride bırakan, en güzel milletvekili’ olarak gösterildi. 

Ayrıca, 21 milletvekili arasında "En Devamsız" seçilen MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, Malatya'da daha önce Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

"EN BİRLEŞTİRİCİ" VE "EN GÜZEL" İKONLAR..

Hürriyet Gazetesi’nin TBMM 24. Dönem ‘ikonları arasında gösterdiği merhum Mevlüt Aslanoğlu ve Candan Yüceer'le ilgili değerlendirmesi şöyle:

"7 Haziran seçimleri öncesinde Meclis geçici olarak kapılarını kapattı. 24. dönem milletvekilleri, dört yıllık görev sürelerinin sonuna gelirken, siyaset her dönem olduğu gibi kendi ‘ikonlarını’ yarattı. Hürriyet’in Meclis ekibi, parlamentonun ‘enlerini’ seçti.

EN BİRLEŞTİRİCİ: MEVLÜT ASLANOĞLU (CHP-İSTANBUL)

BİNLERCE HAYATA DOKUNDU

Yıllarca en çalışkan vekil olarak doğru bildiklerini söyledi. Etkili muhalefet yürütmesine karşın kimseyi kırmadı. Çözüme dönük mesajlarıyla kapsayıcı oldu. Meclis koridorlarında ikramlarıyla kışın kuru kayısıyı, yazları taze kayısıyı eksik etmedi. Bağışları ve yardımlarıyla binlerce vatandaşın hayatına dokundu. Vefatıyla da değişik partilerden vekil arkadaşlarını acıda birleştirdi. Cenazesini tüm partilerden temsilciler uğurladı. Sağlık Bakanı 2015 bütçesini onun hatırasına adadı. Yasama döneminin kapanış mesajlarında da saygıyla anıldı.

EN GÜZEL: CANDAN YÜCEER (CHP-TEKİRDAĞ)

FARKLI BİR AURA

Sahada zor şartlarda bile kendine özen göstermesinin yanı sıra her daim güler yüzlü, sıcak yaklaşımıyla ‘güzellikte’ rakiplerinin birkaç adım önüne geçti. Seçmenlerine samimi yaklaşımı, sıcak diyalog kurma becerisi hekimlik başarısının da sırrı olabilir. Fiziki güzelliği taçlandıran bir ‘aura’ varsa kendisinde mevcut olduğu kesin. Önseçimde aldığı sonuçla seçim çevresini ihmal etmediğini de gösterdi."

ÖZGEÇMİŞLERİ..

Merhum Mevlüt Aslanoğlu ile Candan Yüceer'in tbmm.gov.tr'de yeralan özgeçmişleri şöyle:

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU: 1 Şubat 1952'de Malatya Arapgir'de doğdu. Babasının adı İbrahim Fehmi, annesinin adı Ayşe Nadiye'dir.Bankacı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirdi. Garanti Bankası'nda Müfettiş, Şube Müdürü, Krediler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Ekonomi Dergileri tarafından "Yılın Bankacısı" ödülünü aldı.CHP'den  22 ve 23. Dönemde Malatya, 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Aslanoğlu, 16 Mayıs 2014 gece 00.50 sıralarında İstanbul'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak vefat etti. İngilizce bilen Aslanoğlu, evli ve 2 çocuk babasıydı.

CANDAN YÜCEER:Candan Yüceer, 4 Mayıs 1973'te Malatya Hekimhan'da doğdu. Babasının adı Hacı, annesinin adı Sultan'dır. Tıp Doktoru; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara, Samsun ve Tekirdağ Çerkezköy'de Sağlık Bakanlığı kadrosunda hekim olarak çalıştı. İşyeri hekimi olarak görev yaptı. Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği ve yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği üyeliği, Tabip Odası üyeliği görevlerini üstlendi. Orta düzeyde İngilizce bilen Yüceer, evli ve 2 çocuk annesi. Yüceer, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Tekirdağ'dan yeniden aday oldu ve ön seçim sonucu aday listesinin 2. sırasında yeraldı.

HÜRRİYET'E GÖRE, "SON MECLİSİN 21 İKONU"..

En Hatip: Bülent Arınç (Ak Parti-Bursa) Doğrucu Davut

En Şakacı: Sırrı Süreyya Önder (HDP-İstanbul) Viagra İlçe Olsun!

En Devamsız: Enver Erdem (MHP-Elazığ) Gizemli Yabancı

En Devamlı: Şirin Ünal (Ak Parti-İstanbul) Meclis'in Askeri

En Centilmen: Mahir Ünal (Ak Parti - K.Maraş)

En Sessiz: Aydın Bıyıkoğlu (Ak Parti-Trabzon) Bir Yalnız Adam

En Birleştirici: Mevlüt Aslanoğlu (CHP-İstanbul) Binlerce Hayata Dokundu

En Sanatsever: Mehmet Domaç (Ak Parti-İstanbul) Sanatın Ve Sanatçının Vekili

En Asabi: Mahmut Tanal (CHP-İstanbul) Atarlı Keskin Sirke

En Çalışkan: Doğan Kubat (Ak Parti-İstanbul) Hediyesi Kalp Krizi

En Teknolojik: Melda Onur (CHP-İstanbul) Yasağı İnternetle Deldi

En Şık: Nimet Baş (Ak Parti-İstanbul) Yüksek Ökçeler

En Abla: Meral Akşener (MHP-İstanbul) Tatlı-Sert Başkan

En Güzel: Candan Yüceer (CHP-Tekirdağ) Farklı Bir Aura

En Küfürbaz: Zeyid Aslan (Ak Parti-Tokat) Öfke Kontrolü Yetmedi

En Sosyal: Mustafa Balbay (CHP-İzmir) Hapiste Bile Koştu

En Popüler: Kamer Genç (CHP-Tunceli) Ancak Hastalık Ayırdı

En Konuşkan: Özcan Yeniçeri (MHP-Ankara) Her Konuda Fikri Var

En Eylemci: Musa Çam (CHP-İzmir) Tokmakla Yaralandı

En Sataşmacı: Mehmet Metiner (Ak Parti-Adıyaman) Kadrolu Laf Atıcı

En Şovmen: Ensar Öğüt (CHP-Ardahan) Pişmiş Kelle Alır mıyız?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız