SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''En Büyük 50 Perakendeci''de Malatya Firması

A- A+ PAYLAŞ

Ekonomist Dergisi'nin ciroları üzerinden yaptığı araştırmayla belirlediği "Türkiye'nin en büyük 50 perakendecisi" araştırmasının sonucunu yayınladı. Buna göre, 50 firma arasında Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi 32. sırada yeraldı.

Derginin son sayısında, 2004'de birincisi yapılan "Perakende-50" başlıklı araştırmanın ikincisinin tamamlandığı, 2004 yılı ciroları üzerinden yapılan araştırmaya göre perakendenin "en büyüğü"nün, 1 milyar 905 milyon YTL'lik cirosuyla Migros olduğu belirtildi.

Toplam cirosunun 60 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen perakende sektöründe, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi ile ilgili olarak, "..Ayrıca hipermarket kategorisinde de yıllardır Malatya Belediyesi'nin bir kuruluşu olan ve sadece Malatya ve çevresinde hizmet veren Esenlik Hipermarketleri'ni görüyoruz.. Bu isim Malatya dışında yaşayanlara yabancı gelebilir; ancak bizler için çok da şaşırtıcı değil. Zira, organize gıda perakendeciliği alanında yerel zincirlerin birçok ulusal şirkete göre daha verimli çalıştıkları biliniyor.." deniyor.

Perakende sektörünün en büyük 50 şirketi ise şöyle sıralanıyor:

1.Migros, 2.BİM, 3.CarefourSA, 4.Metro, 5.Tansaş, 6.Gima, 7.Yimpaş, 8.Tesco Kipa, 9.Teknosa, 10.Boyner, 11. LC Waikiki, 12.YKM, 13. Adese, 14. Mavi Jeans, 15. Şeref Makromarket, 16.Özdilek, 17.Callozione, 18.Vakko, 19.Koton, 20.Mudo, 21. Toy's R Us, 22.Desa, 23.Tekin Acar, 24.Groseri, 25.Şaypa, 26.Park Bravo, 27.Network, 28.Polo Garage, 29.Kiğılı, 30.Soykan Marketler, 31.Ayakkabı Dünyası, 32.Esenlik Marketleri, 33.Akyurt Gıda, 34.Linens, 35.İpekyol, 36.Sarar, 37.D&R, 38.Yeşil Kundura, 39.Osmanlı Alışveriş Merkezi, 40.Damat-Tween, 41.Bahar Gıda, 42.Colin's, 43.İyaş, 44.Hotiç, 45.GOP Pazar, 46.Bildirici Gıda, 47.Roman, 48.Office 1 Superstore, 49.Reebok, 50.Seven Hill.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız