SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Büyük Dileğimiz..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP'li milletvekili adayları Malatya'ya geldikten sonra ziyaretlere başladılar. Valiye, Belediye Başkanına, Başsavcıya ve Baro'ya giden adaylar, açıklamalarda da bulundular.

BELEDİYEDE..
AKP'li adayların Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaretlerine ilişin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve AK Parti milletvekili adayları beraberinde kalabalık bir heyet ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ettiler.

19 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 24 dönüm milletvekilleri ve 25 dönem milletvekili adayları Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ile 25. dönem milletvekili adayları Mustafa Şahin, H.Cemal Akın, Dr. Şanal Tosun ile AK Parti teşkilatı ve meclis üyeleri katıldı.

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan milletvekili Öznur Çalık, milletvekilleri ve milletvekili adayları ile birlikte güçlü Malatya’nın güçlü Şehrülemin’i, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiklerini belirterek, ‘Güçlü Türkiye ve Güçlü Malatya’ sloganıyla hedeflerinin 2023 olduğunu söyledi. Çalık, “2023 deki hedeflerimizde marka şehirler yaratmak adına değerli belediye başkanımız bize çok ciddi omuz verdi. Bu seçim sürecinde de inanıyorum ki güçlü Malatya fotoğrafı için yaptığı çalışmalarla bize çok önemli katkılar sunacak. Bütün arkadaşlarımızla birlikte yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yapacağı çalışmalar için de başarılar diliyorum. Hep beraber çok önemli hizmetler getireceğimize, başkanımızla birlikte çalışacağımıza söz veriyoruz. Birlikten kuvvet doğduğunu biliyoruz, bu vesileyle de bu kuvveti hep beraber idame edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini belirterek, bu sürecin Türkiye, Malatya ve milletvekili adayları için hayırlı olması temennisinde bulundu. Amaçlarının milletvekilleri ile birlikte Malatya’ya en güzel hizmetleri yapmak olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “En büyük dileğimiz seçim sürecinin Malatyamız’da sağlıklı bir şekilde, barış ve huzur içerisinde gerçekleşmesidir. Seçilecek olan bütün milletvekillerimizle birlikte Malatya’ya en güzel hizmeti yapmak, Malatya’nın gelişmesi, kalkınması ve sorunlarının çözülmesi adına, bütün milletvekillerimizle işbirliği yapmayı ve onlardan destek almayı canı gönülden istiyoruz” şeklinde konuştu."

Makam ziyaretinde hazır bulunan eski başkan ve milletvekili adayı Cemal Akın'ın toplu fotoğraflara katılmaması dikkat çekti.

DİĞER ZİYARETLER..
AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi başkanlığında Malatya'nın 6 milletvekili adayları Mücahit Fındıklı, Mehmet Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun, Vali Ulvi Saran, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ve Baro Başkanı Eyüp Kutlubay'ı ziyaret etti.

Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Vali'yi ziyarette yaptığı konuşmada, "Milletvekillerimizin muhteşem şekilde karşılanmalarından sonra seçim startı verdik. Şimdi de ziyaretlere başladık. Vali beyi ilk olarak ziyaret ettik" dedi.

Vali Saran ise, "Vekillerimiz yeni dönem başlangıcı itibarıyla memlekete hizmet etme sanatı olan milletvekilliği için çalışma yapıyorlar. Bütün siyasi partilerimiz vatandaşın oyuyla ülkenin siyasi karar mekanizmalarını hareket geçirmek üzere faaliylet gösteriyorlur. Demokrasinin güzel tarafı vatandaşa sorumluluk yüklenmesidir. Hayırlı bir seçim
geçirilmesini temenni ediyoruz" dedi.

Baro ziyareti esnasında da avukatlar özellikle Bölge İstinaf Mahkemelerinden birisinin Malatya'da kurulması ile yeni adliye sarayı yapılması taleplerinde bulundular.
Milletvekili Adaylarından Şanal Tosun, "İstinaf mahkemesi, açık cezaevi, yeni adliye sarayı ve adliye lojmanları yeni dönem için gündemimizde bulunuyor" dedi.

Malatya Milletvekili ve milletvekili adayı Öznur Çalık ise istinaf mahkemesinin Malatya'da kurulması için daha önceki dönemde sürekli girişimde ve taleplerde bulunduklarını hatırlatarak, yeni dönemdede aynı konu üzerinde çalışmalarının bulunduğunu ve seçim sonrasında bu konuda önemli gelişmelerin yaşanabileceğini ifade etti. Çalık, istinaf mahkemesi kurulması halinde bina konusunda sıkıntı yaşanmayacağını ve bu konuda bir hazırlıkları olduğunu ifade etti.

Ömer Faruk Öz ise istinaf mahkemelerinin kurulması ile ligili bir önceki kararın eski HSYK tarafından verildiğini hatırlatarak, yeni dönemde kurulacak olan istinat mahkemeleri ile ilgili bu dönem yaptıkları girişim ve çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti.

Baro'da avukatlarla bir süre görüşen AKP'li milletvekili adayları daha sonra adliye binasından ayrıldılar.

ÇARŞI GEZİLERİ..
Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun, parti yöneticileri, il genel ve belediye meclisi üyeleri, partinin kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile birlikte ayrı ayrı yerlerde esnafı ziyaret ettiler.

Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz de Ayakkabıcılar ve Kuyumcular Cumhuriyet Çarşısı ile Söğütlü Cami civarındaki esnafı gezdi. Bazı vatandaşlar, "Sizin yeriniz 5. sıra değil, 1. sıraydı" derken milletvekili Öz, "Genele bakmak lazım. Sayın Başbakanımız öyle takdir buyurmuştur. Biz hepimiz biriz" ifadelerini kullandı.

AKP il başkanı iken istifa edip 2. sıra milletvekili aday gösterilen Mustafa Şahin de Sıtmapınarı İnönü Caddesi'nde esnafı gezdi. MTA Müdürlüğü binasının altında başlayıp esnafa karanfil de dağıtarak Kutlu Doğum Haftalarını kutlayan Mustafa Şahin, esnafın sorunlarını dinleyip seçimde AKP'ye oy istedi.

Malatya milletvekili ve partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık da Sıtmapınarı İnönü Caddesi esnafının diğer bölümünü ziyaret etti. Sıtmapınarı'nda eczanesi bulunan Öznur Çalık, komşu esnafı ziyaretlerinde sevgi gösterisi ile karşılaştı. Kimisi, "Bacı", kimisi "Abla"diyen esnaf, Çalık'ı tekrar meclisde bu kez bakan olarak görmek istediklerini dile getirdiler.

Malatya Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Mücahit Fındıklı ise Dörtyol ile Ziraat Bankası arasındaki iş yerlerine tek tek girerek esnafla sohbet etti. Fındıklı'nın, iş yeri ziyaretleri esnasında hatır ve gönüllerini sorduğu esnaf ziyaret için teşekkür etti.

Diğer yandan, eski Malatya Belediye Başkanı ve 4. sıra milletvekili adayı Cemal Akın, Dörtyol esnafını, son sıra adayı Şanal Tosun da İnönü Caddesi Ziraat Bankası civarındaki esnafı gezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız