SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Eksiğimiz.."

A- A+ PAYLAŞ
"Malatya Bölgesel Tarımsal Değerlendirme Toplantısı" İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik başkanlığında yapılan toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Durak, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Şahin, Akçadağ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Numan Durak Aksoy, Battalgazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Sürgü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Hasan Yazlak, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Alpaslan, Atçılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Köseman, Fırat Kalkınma Ajansı Proje Yönetimi Birim Başkanı Serdar Bayram, Meyvecilik Araştırma Müdürü Yaşar Zengin, Sultan Suyu (TİGEM)  Müdürü Ahmet Baş, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş, Alima Su Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şahin ve  Baypa Bayhan Gıda Tur. Su ürünleri Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Bayhan katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik toplantıda yaptığı konuşmada, “Malatya’nın tarımsal kalkınmadaki öncelikleri belirlemek ve bu anlamda özel sektörümüz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, resmi kurumlarımızla neler yapabileceğimizi tartışmak için bu toplantıyı düzenledik. Tarım, gıda, su ürünleri konularında üniversitemizde mevcut fakülte ve bölümlerimizin bilimsel katkılarıyla ilimizin tarımsal kalkınmasına destek verebilme öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunun için de sizlerle bir araya gelerek bu konularda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak istedim. Bizim en büyük eksikliğimiz kolektif iş yapabilme becerimizin olmamasıdır. Bireysel çıkışlarla kimsenin bilgisine ve tecrübesine başvurmadan yapılan tüm işlerde önemli eksiklikler olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Çağdaş toplumlar kolektif akıl kullanarak iş yaparlar. Bölgelerin kalkınmasıyla ilgili stratejileri belirleme noktasında bölgenin dinamiklerini katarak, birlikte öncelik alanlarımızı ve hedeflerimizi belirlemeliyiz. Yoksa sadece bir yöneticinin anlayışına göre, hobisine göre bir bölgenin ya da ilin sağlıklı projelerle kalkınması mümkün değildir. Bu düşüncelerle üniversite olarak imkânlarımızı sunacağız, sizlerde bu noktada bizlere başvurarak yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilimsel destek isteyeceksiniz ve böylece ortaklaşa bölgemize, ilimize ve toplumumuza faydalı işler yapacağız.”
 
Konuşmalardan sonra toplantıda, tarımsal kalkınmasıyla ilgili bilgi ve projeler tartışıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız