SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Engel Saha"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:50:17
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Mustafa Uğur, hedefe giden yolda engelleri birer birer ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, Yeni Malatyaspor'un hedefe ulaşmak için sahada doğruları yapmaya devam edeceğini söyledi. 

TFF Antrenman Sahası'nda antrenman öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Uğur, Konya Anadolu Selçukluspor karşısında önemli bir 3 puan aldıklarını ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, önemli bir müsabakayı kazandıklarını kaydederek, "Takımımızın saha içerisindeki konsantrasyonu, oynadığımız 3 müsabakada da aynı olarak görünüyor. Bütün planlamaların galibiyet üzerine yapıldığını bu 3 müsabakada gördük. İç ya da dış saha anlayışı olmaksızın yolumuzda ilerliyoruz. Eğer bu yolda belirli bir hedef yakalayacaksak, muhakkak ki, iç ya da dış saha anlayışı olmadan oynamalıyız" dedi.

"TAKIMIMIZIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL MAÇ VE ANTRENMAN SAHASI"

Malatya'da saha problemi yaşadıklarını dile getiren Uğur, saha sorununu yetkililere de ilettiklerini ifade etti.

Uğur, takımın önündeki en büyük engelin Malatya İnönü Stadı'ndaki zemin bozukluğu ile antrenman sahalarının yetersizliği olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Saha sorununu gerekli yerlere ilettik. Ne kadar çözülebilir bilmiyoruz ama takımımızın önündeki en büyük engel antrenman ve maç sahası olarak görünüyor. Stadyumdaki bozukluklar hat safhada. Sahadaki bozukluğun, rakibin bizi zorlamasındaki en büyük neden olarak görüyorum. Çünkü sahamızda oynadığımız karşılaşmalarda rakip sadece bozma adına sahada oluyor. Biz ise oyunu güzelleştirip, skor olarak öne geçmek için mücadele ediyoruz. Futbol adına doğruların yapılabilmesi için fiziki şartlar büyük önem taşıyor."

"YENİ MALATYASPOR BELİRLİ BİR YOLA GİRDİ"

Hedefe giden yolda engelleri teker teker kaldırdıklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Oynadığımız 3 müsabakada da rakiplerimizin bize karşı konsantrasyonlarının çok yüksek olduğunu gördük. Belirli bir hedefi olan ve hedefe giden takımlarda bunlar kaçınılmazdır. Rakipler hedefe giden takımı engelleme adına da kendi düşüncelerini sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. Fakat şartlar ne olursa olsun Yeni Malatyaspor belirli bir yola girmiş konumda. Allah'ın izniyle inanıyoruz ki hep birlikte, hiçbir bahane uydurmaksızın futbolu doğru oynayama devam edeceğiz. Diğer faktörlerin de bize destek olmasını istiyoruz. Taraftarlarımız her zaman futbolcularımızın yanında olsun. Futbolcularımızın bu işi başaracaklarını düşünüyorum. Tabi ki kolay olmayacak. Hiçbir müsabaka kolay olmayacaktır. Sonuçta hedefe gidilen yolda engellerin birer birer yoldan kalkması da önemli bir unsur" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULARIN HEPSİ HEDEFE İNANMIŞ"

Uğur, takımda iyi bir ortam olduğunu belirterek, futbolcuların hedefe inandıklarını ve bu hedef doğrultusunda iyi bir mücadele ortaya koyduklarına dikkat çekti.

Tecrübeli teknik adam, takımdaki iyi ortamın saha sonuçlarına da yansıdığını kaydederek, "Konya Anadolu Selçukluspor maçında keyif verici bir taraf vardı. Sahada 1 kişi eksik kaldıktan sonra oyuncularımız inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Demek ki, takım olma ve birbiriyle yardımlaşma adına inanılmaz bir ortam oluştu. Tabi ki, futbolda her zaman galibiyet yok. Futbol 3 sonuçlu bir oyun. Ama bir gerçek var ki, bu takım birbirine inanmış, hedefine inanmış, doğru futbol oynama adına sahada iyi işler yapmaya gayret ediyor. Bunun dışında da Malatya halkının uzun süre beklediği sahadaki mücadeleyi de bunlara ekleyerek bana göre insanları mutlu ediyorlar" diye konuştu.

"BAŞKA PLANLAR ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

Ligde 3'te 3 yaparak, 9 puanla zirvede bulunduklarını hatırlatan Uğur, "Ligde 3'te 3 yapmış olmamız rakiplerimizin bize karşı konsantrasyonlarını artıracaktır. Ama biz de bunu kırma adına başka planlar ortaya çıkaracağız. Rakiplerin arzu ettiği, görmek istediği ya da gördüğü Yeni Malatyaspor'u onları mahcup etmeyecek şekilde üst düzeye çıkarırız. Üst düzey futbol oynadığınız sürece çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"KAZANMA ADINA SAHADA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Tecrübeli çalıştırıcı, ligin 4. haftasında deplasmanda Tokatspor ile karşılaşacaklarını ve bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Tokatspor ile önemli bir müsabakaya çıkacaklarını belirten Uğur, "Tokatspor ile zorlu bir karşılaşma oynayacağız. Ama benim hiçbir yerde beraberlik gibi bir düşüncem olmayacak. Kazanma adına sahada ne gerekiyorsa yapacağız. Tokatspor deplasmanında da galip gelmek için elimizden geleni yaparak, galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz" dedi.

"KUPA DA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Uğur, Türkiye Kupası 2. Tur mücadelesinde Eyüpspor ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine, "Türkiye Kupası bizim için önemli. Oyuncularımızla yaptığım toplantıda da kupanın bizim için önemli olduğunu ifade ettim. Sonuçta kupada da nereye kadar gidebiliyorsak, oraya kadar gitmeyi hedefliyoruz. Oyuncularımızı fiziki olarak hazırlamamızda kupa maçları çok büyük bir etken olacak. Görev vermediğimiz, görev vermek istediğimiz ama görev veremediğimiz oyuncuların da burada şanslarını iyi değerlendirmelerini bekliyoruz. Çünkü normal şartlarda dışarıda kalan oyuncular da bu takımın önemli bir parçası ve onlar için de çok güzel bir şans olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"EREN'İN TAKIMLA BİR PROBLEMİ YOK"

Tecrübeli çalıştırıcı, forvet oyuncusu Eren Görür'ün takımdan ayrılması ve yönetimle yaptığı görüşmenin ardından takımda kalma kararı almasını da değerlendirerek, "Eren'in takımla bir probleminin olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki kendisiyle görüşeceğim. Aslında sadece Eren ile değil, bütün futbolcularla görüşeceğim. Burada önemli faktör kişiler değil. Hepsi bizim oyuncularımız. Ligde 33 tane müsabaka var. Kupada da nereye kadar gideceğimizi bilmiyoruz. Bütün oyuncularımız bizim için önemli ve hepsinden de faydalanacağız. Bugün Eren'in kadroda olmaması yarın da kadroda olmayacağı anlamına gelmez. Bu oyuncu grubunun tamamı çok iyi çalıştığı için adalet mekanizmasını çalıştırıyoruz. Bunun içerisinde Eren de kadroda olmayabilir. Bugün ilk 11'de olup da, 2-3 hafta sonra ilk 18'de olmayan bir oyuncu grubu da olabilir. Buradaki en önemli unsur bütün oyuncu grubunun bu takıma inanarak, takımın sezon sonunda hedefine ulaşmasında bize sağlayacağı katkıdır. O yüzden ben kişilerin özellikle de oyuncularımız üzerinde çok spekülasyon oluşturmamasını istiyorum. Bütün oyuncular bizim için önemlidir. Onlar her zaman hazır olacak, biz görev verdiğimizde de şanslarını iyi değerlendirecekler" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız