SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Fedakarlığı Yaptınız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da faaliyet gösteren Gazi ve Şehit aileleri derneklerinin yönetici ve üyeleri Vali Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.

Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Ali Ekber Baydoğan başkanlığında Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Sıddık Selçuk, Malatya Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Şahin, Malatya Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir ve dernek üyeleri, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile Vali Şahin’i makamında ziyaret ederek, sorunlarını iletti.

Dernek başkanları ve üyeleri adına konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, “Bizler Türk devletinin ebedi olarak birlik ve bütünlüğü için çekinmeden şevkle savaşa giden şehit ve gazileriyiz, şehit erleriyiz, Sizler Malatya’mıza gelmekle şehit ve gaziler apayrı bir konuma geldi. Sizlerin bizlere göstermiş olduğunuz ilgi, alaka bizleri gayet memnun ediyor. Bazı arkadaşlarımızın bu konuda bilgisi olmayabilir, biz biliyoruz ki İçişleri Bakanlığı’nda görev yaptığınız dönemde Şehit ve Gazilerle ilgili olumlu çalışmalara vesile olan çalışmaları hazırlayan sizlersiniz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vasip Şahin, “19 Eylül Gaziler Gününüzü kutluyorum, sizlere, ailelerinize, şehit yakınlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur vesilesi olmasını diliyorum. Sizler ve aileleriniz bu vatan için yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptınız, canınızı tehlikeye attınız ya da canınızı verdiniz, kanınızı bu memleket için döktünüz. Bu memleket bu gün eğer huzur ve sükun içerisinde yaşıyorsa, başı dik hür bir şekilde yoluna devam ediyorsa sizlerin bu fedakarlığı ve gayretleri sayesinde oldu. Dolayısı ile bu millet size her seferinde de bunu değişik vesileler ile belirtmeye çalışıyorum, bu millet ve bu devlet size hem şükran borçlu hem de elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyor. Buda sizin en az vatan göreviniz kadar bu milletin bu devletin size karşı olan görevidir, tarihimize karşı olan görevidir. Bizler o anlamda da tabi ki bir takım belki beklentiler ihtiyaçlar olabilir ama biz elimizdeki imkanlar doğrultusunda o imkanları sizin içinde zorlayarak sonuna kadar sizin lehinize yapmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz şehit yakını ve gazilerimiz ile ilgili pozitif ayrımcılık içeren birçok düzenleme yapıldı. Devletimiz son dönemlerde gerçekten bu konuya özel bir önem verdi ve özel bir düzenleme ile eğilmeye çalıştı. İnşallah bunun daha da ileri seviyelerde olanları gerçekleşecek, en azından bu yolda bir niyet var, bir amaç var. Şehit yakınımızı ve gazimizi en onurlu noktada ve en başı dik bir şekilde toplum içerisinde barındırmak gibi bir niyet var, o niyet inşallah önümüzdeki dönemlerde çok daha verimli ve hızlı bir şekilde gerçekleşecektir” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDE..

Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Duran Şahin, Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız ile Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Sıddık Selçuk ile yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette şehit aileleri ve gaziler vakıf, dernekleri adına konuşan TÜMGAZİDER Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, kendilerini kabullerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehit aileleri ile gazilerin hepsini bir bütün olarak gördüklerini belirterek, “Ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden, canını ortaya koyarak şehit olanları, minnetle yad ediyoruz. Gazilerimizi de her zaman saygı ile anıyoruz. Vatanı için fedakar bir şekilde gazi oldular. Şehitlik de gazilik de herkese nasip olmaz. Gerçekten bunlar bizler için kutsal mertebelerdir. Bütün gazilerimizin gününü tebrik ediyorum, hepsine selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız