SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Güç Donanımlı Gençlik"

0
Güncellendi - 2016-03-12 01:34:03
A- A+ PAYLAŞ

Akmercan Anadolu Lisesi öğrencileriyle 'Gençlik Hepimizin' söyleşisinde bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Eğitim ve iş hayatındaki tecrübelerini gençlerle paylaşan Başkan Polat, kişisel gelişim ve kariyer planlarına dair altın öğütlerde bulundu.

Akmercan Anadolu Lisesi toplantı salonunda karşılıklı diyalog ve samimi bir havada geçen söyleşide Başkan Polat, "Yeni Türkiye'nin en büyük gücü donanımlı ve bilgili gençliktir" diyerek gençlere duyduğu güveni ve inancı paylaştı.Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik Başkanı Polat'ın biyografisi ve Yeşilyurt Belediyesinin gençlere yönelik hizmetleri ve projelerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı.

Gençlerin farklı fikir ve düşüncelerinin yanısıra talep ve isteklerini öğrenmek adına 48 okulda düzenlenecek olan 'Gelecek Hepimizin" projesinde yer alan Akmercan Anadolu Lisesindeki söyleşide öğrenciler merak ettiklerini konularda çeşitli sorular sordular.Gençlerin düşüncelerini ve fikirlerine her zaman önem veren Başkan Polat'ta tüm sorulara içtenlikle yanıt verirken, talep ve istekleri dikkatlice dinleyerek bol bol not tuttu.

Beş yıl önce faaliyetlerine başlayan Akmercan Anadolu Lisesinin eğitim alanında başarılı hizmetlerde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Polat," Okulumuzun kurulduğu ilk günden beri takip ediyorum, eğitim dünyamıza faydalı işler yapılmaktadır. Sizlerde burada çok güzel şartlarda eğitim alıyorsunuz. Eğitim seviyesi, ahlaki yapısı, öğretmen-öğrenci ilişkisiyle ilimizin gözde okulları arasında yer alan Akmercan Anadolu Lisesinin bu seviyeye ulaşmasında gayret sarfeden okul idarecilerini, öğretmenleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum " dedi.

"İŞİNİZİ SAHİPLENİN, SEVEREK VE YAŞAYARAK YAPIN"

Öğrencilik yıllarında karşılaştığı zorlukları ve kişisel kariyerinde elde ettiği başarıları öğrencilerle paylaşan Başkan Polat "Çocukluk yıllarımdan beri vakıflar, dernekler, sosyal oluşumlarının içinde hep yer aldım, aktif bir hayat yaşadım ve halende yaşıyorum.Öğrencilik ve iş hayatımda, ne işi yapıyorsam en güzelini, o işi yaşayarak, severek yapacağım diyerek kendi kendime söz verdim, bugüne kadarda bu anlayıştan kopmadan, uzaklaşmadan başarılı olmak için çaba sarfettim.İşte bu düşünceden dolayı biz Yeşilyurt'a aşığız.Gençlere önerim; dersinize, eğitim hayatınıza ve ilerideki meslek hayatınıza sıkı sıkıya sarılın ve işinizi yaşayarak,severek yapın" dedi.

Öğrencilerle fikir alış verişinde bulunan Başkan Polat, eğitim, aile ve iş hayatına yönelik deneyimlerini paylaştığı söyleşide, gençlerin kendilerini iyi ifade etmeleri halinde yaşamdan daha keyif alacaklarını ifade ederken" Biz bayrağı büyüklerimizden aldık, memleketimize faydalı olmak içinde gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bu bayrağı geleceğimiz olan sizlere devr edeceğiz.Size tavsiyem; üniversiteye gideceksiniz, hepiniz farklı meslek alanlarında hayatınızı sürdüreceksiniz.Yapacağınız tüm işlerde en güzelini en iyisini yapmaya gayret gösterin.İşinizi severek, sahiplenerek yapmanızda fayda var" dedi.

İnternet dünyasının toplum hayatını direk etkileyen bir unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Polat," Teknoloji çok hızlı ilerliyor, internet, akıllı telefonlar, bilgisayarlar hayatımızı fazlaca etkiliyor.Sizlerde bir yandan dersler bir yandan teknolojik aletleri kullanıyorsunuz.İnternetten doğru şekilde faydalanmak, eğitim ve günlük hayatınıza katkı sağlayacak şekilde kullanmanızda yarar var. İnternet hayatımızın her anında var, mesela şu andaki söyleşimiz periscope aracılığıyla herkese ulaşıyor.Gençsiniz telefon kullanmak oyun oynamak en doğal hakkınız, bir yandan yoğun ders trafiği bir yandan akıllı telefonlar ve internet derken üzerinizde yük fazla, sizin yerinizde olmak istemezdim açıkcası. İnternet ve  telefon oyunlarının hayatınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin, boş vakitlerinizi sosyal faaliyetlerde bulunarak geçirebilirsiniz. Yeşilyurt Belediyesi ve diğer belediyelerin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerinden muhakkak faydalanın, yoğun derslerden fırsat yaratıp bu tip etkinliklerde yer almanız gelecek hayatınıza olumlu etkiler bırakacaktır" dedi.

"MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK ŞEREF VE ONURDUR"

Belediyecilik ve belediye başkanlarının yetkileri anlatan Polat,bir öğrencinin " Neden Belediye Başkanı oldunuz? sorusuna ise " İlçemizde yaşayan her vatandaşımızın bize ilettiği sorunla mutlaka ilgileniriz.Gerek bana gerekse de Başkan Yardımcılarımız ve birim müdürlerimize aktarılan sorun ve taleplerle yakından ilgilenip çözüm üretiyoruz.Belediye Başkanı milletle birlikte ve iç içe olup, temelinde hizmet bulunan alandır.Millete hizmet etmek kadarda büyük bir şeref yoktur.Milletimizde bizi bu göreve getirdi, layık olmak içinde mücadele ediyoruz.Bu aziz millete ve halka aşık, sevdalı bir insan olarak ta bu görevi yapma fırsatı verdiği için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır" dedi.

"ÖĞRENCİLERİN FİKİRLERİNDEN YARARLANMAK LAZIM"

Söyleşi sırasında okul idarecilerine de bazı önerilerde bulunan Polat, okullarda istişare kurumunun çok iyi işlemesi gerektiğinden bahsederken "Yapacağınız işlerde öğrencilerle mutlaka fikir alış verişi yapıp ve onların düşüncelerini öğrenmenizde fayda olduğu kanaatindeyim.Anket çalışması yapılabilir, çoğunluk ne diyorsa onu uygulamalıyız.Bu sayede öğrencilerimizi daha fazla düşünmeye ve fikir üretmeye yönlendirebiliriz" ifadesini kullandı.

Başkan Polat, bir öğrencinin "Spor salonunda kullanılmak üzere spor aleti istiyoruz" talebine olumlu yanıt vererek, spor aletlerinin en kısa sürede okula teslim edileceği müjdesini verdi.Okulun eksikleri ve ihtiyaçlarını imkanları doğrultusunda gidereceklerini belirten Polat ayrıca okul bahçesinde kullanılmak üzere oturma bankı da göndereceklerini sözlerine ekledi.

SÖYLEŞİ "PERİSCOPE" ÜZERİNDEN CANLI YAYINLANDI

Oldukça neşeli geçen söyleşi Başkan Polat'ın kişisel twıtter adresi üzerinden "Periscope" aracılığıyla  canlı yayınlandı. Başkan Polat etkinlikten sonra okulun spor salonunda incelemelerde bulundu.

Akmercan Anadolu Lisesindeki 'Gençlik Hepimizin" söyleşisine Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lutfi İnan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bülten

da37e577-fca7-4e55-8db7-1a6bb456ab34

6e6ead92-2b1a-4b06-b660-b70885c2305f

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız