SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Hakareti Onlar Yaptı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:40
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye’de ucuz bayrak siyaseti yapmadıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanı olsam da olmasam da Türk bayrağının onurunu layık olduğu şekilde korumak isterim. Bu bayrak birçok suçu ve günahı örtmek için de kullanıldı ve bayrağa en büyük hakareti onlar yaptı” dedi. 

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçimde izleyeceği yol haritası ve çalışmalarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, “paralel yapı” iddialarının sorulması üzerine, “Türkiye’de bir derin devlet olgusu hep varolageldi. Bir paralel yapı olarak da adlandırılabilir. AKP’nin buna paralel demesi abes ile iştigaldir. Çünkü evrenin herhangi bir yerinde kesişen iki çizgiye paralel denmez. Bıraksınlar biz paralel diyelim her ikisine de. Fakat hukuk dışına çıkmış devlet içinde kim olursa olsun bir cemaat mensubu olur, bir parti mensubu olur kesinlikle hesap sorulması lazım. Şu hassasiyete dikkat edilmeli. Bir kişi sırf cemaat sempatizanı diye suçlanamaz. Suç işleyip işlemediğine bakılmalı. Devlet din alanına müdahale etmesin diyorsak cemaatin özgürlüklerine de saygı duyacağız. Herhangi bir cemaati tek başına suç olarak tanımlamak, bu hukuk dışılık olur. Elbette geçmiş dönemde KCK operasyonları sırasında AKP ve cemaat birlikte iktidarı yönetiyordu. O günlerde henüz öküz ölmemiş ortaklık bozulmamıştı” diye konuştu.

“HALKI KURTARMAK ÜZERE YETKİLENDİRİLMİŞ BİR KURTARICI DEĞİLİM”

Kendisinin halkı kurtarmak üzere yetkilendirilmiş bir kurtarıcı olmadığını söyleyen Demirtaş, “Ben sizlerin mesajını ve birbirinize ulaştırmak istediğiniz kardeşlik mesajını taşımakla görevli hissediyorum. Seçilirsem bütün bu değişiklikleri yerelden başlayarak yapma üzerine bir sistem vaat ediyorum. Yoksa cumhurbaşkanı seçildiğim ertesi günü bu hayata geçecek demiyorum. Bu bir mücadele, süreç işidir. Yeni yaşamı birlikte inşa edeceğiz ama cumhurbaşkanlığı seçimi önemli bir fırsattır. Bir tek kişinin bunların yaptığı sisteme demokrasi denmiyor zaten. Şu anda Türkiye’de olduğu gibi” şeklinde konuştu.

“YA BENİ DESTEKLEYECEKLER YA DA BOYKOT YAPACAKLAR”

Selahattin Demirtaş, ikinci tura kalamaması durumunda hangi adayı destekleyeceklerinin sorulması üzerine, “İkinci turla ilgili diğer iki adaya da bu sorunun yöneltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü asıl bu sorunun muhatabı onlar olacak. Göreceksiniz ya onlardan biri ikinci turda beni desteklemek zorunda kalacak ya da boykot yapacaklar. Ben tavrımı net ifade ettim. Bu ilkeleri savun diyen kimse bana ikinci turda şunu destekle diye oy vermiyor. İkinci tura eğer kalamazsak, kediler trafoya girer de ikinci tura kalamazsa asla hiçbir aday lehine çekilmeyeceğiz, bu ilkelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Biz koltuk sevdası ile bu yarışa girmedik. Biz bu ilkeleri savunmak, bu ilkelerin tohumlarını toprağa bırakmak bizler için en büyük kazanımdır. Üstüne bir de koltuk kazanırsak onu da reddetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BEN CUMHURBAŞKANI, SAYIN ERDOĞAN BAŞBAKAN OLURSA ALLAH ONA YARDIM ETSİN”

Demirtaş, kendisinin Cumhurbaşkanı olması, Başbakan Erdoğan’ın da görevine devam etmesi durumunda nasıl çalışacaklarının sorulması üzerine, “Ben Cumhurbaşkanı, sayın Erdoğan başbakan olursa Allah ona yardım etsin. Demokrasiye alışacak, çoğulculuğa alışacak, farklı seslere alışacak. Öyle toplantılarda kalk gidiyoruz diyemeyecek” dedi.

“Tayyip Erdoğan olmasın da kim olursa olsun” sloganını demokratik açıdan yanlış bulduğunu söyleyen Demirtaş, “Tayyip Bey olmasın ama biz olalım. Her ikisinin de halkların cumhurbaşkanı olacak çizgiyi temsil etmediğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, seçimlerdeki oy hedefinin sorulması üzerine, “Ben mütevazı bir adayım. Yüzde 50 artı 1 alayım yeter” açıklamasında bulundu.

“BAYRAK BİRÇOK SUÇU ÖRTMEK İÇİN KULLANILDI”

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türk bayrağı konusundaki tutumu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Bayrak siyaseti de Türkiye’de bizim ucuz şekilde yapacağımız siyaset değil. Türkiye Cumhuriyeti bayrağı hepimizi temsil eder. Cumhurbaşkanı olsam da olmasam da Türk bayrağının onurunu layık olduğu şekilde korumak isterim. Bayrağa dair eksik algıları da düzeltmeye çalışırım. Bu bayrak birçok suçu ve günahı örtmek için de kullanıldı ve bayrağa en büyük hakareti onlar yaptı. Bu ülkenin yurttaşı olarak bütün ulusların renklerine saygı duyulmasını isterim. Asıl hakareti yapanlar bayrak sevdalısı ilan edildiler. Bunun da düzeltilmesi ben Cumhurbaşkanı olunca daha kolay olur. Bayrak bizden doğru değil, onlardan yana tehdit altındadır.”

Demirtaş, rejim değişikliği sorusu üzerine, “Tam da bu olaya katılmadığım için adayım. Rejimi biz değiştirelim dediğim için adayım, rejim değişmesin diye değil” yanıtını verdi.

Selahattin Demirtaş, vicdani ret hakkını da savunduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız