SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük İyilik İstifa Etmesi"

0
Güncellendi - 2016-01-10 18:18:39
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba Diyanet İşleri Başkanının açıklamaları ve başkanlık internet sitesinde yer alan fetvalarla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Ağbaba, “Diyanet İşleri Başkanı İslam inancına saygılıysa Türkiye’ye yapacağı en büyük iyilik istifa etmesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cem Vakfı Malatya Şubesi’nde ve Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu Kültür Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm Türkiye’yi sarsan fetvalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Ağbaba, Türkiye’de yaşayan bir yurttaş olarak konuşulanlardan ve yazılanlardan  utanç duyduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba;  “Diyanet İşleri Başkanı geçtiğimiz günlerde Cemevleri ile ilgili açıklama yaptı. “Cemevleri bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.Cemevleri senin kırmızı çizgin de, bölgede kimini etnik yapısından dolayı kesen, kimini mezhebinden dolayı kesen, kimini inancından dolayı kesen IŞID senin kırmızı çizgin değil mi” sorusunu sormak kimsenin aklına gelmedi. Diyanet İşleri Başkanının son dönemlerde hemen yanı başımızda yaşanan olaylarla ilgili bir söyleyecekleri var mı, merak ediyoruz. 3 aylık Miray bebeğin öldürülmesine ne diyor, merak ediyoruz.10 yaşında Cemre’nin cesedinin kokmaması için buzdolabında saklanmasıyla ilgili ne düşünüyor, merak ediyoruz.  Sokak ortasında 7-8 gün yatan cenazesi defnedilmeyen insanlarla ilgili  ilgili kırmızı çizgisi var mı, merak ediyoruz.”dedi

“Maalesef son  fetvayı görünce de hakikaten bu Diyanet İşleri başkanlığı kurumunun ne kadar gereksiz olduğunu anlıyoruz.” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba, “ 9 yaşındaki kızın babasıyla ilgili temasıyla ilgili yorum yapıyor. Bu çağda tartıştığımız şeylere bakın. Bilim,felsefe, eğitim yok edildikçe bu tür insanların yeşermesi, bu soruyu soran insanların olması da normal, o soruya cevap verecek cehalette Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olması da maalesef normal.Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye’ye bir iyilik yapacaksa,İslam inancına saygılıysa  yapacağı tek şey var, istifa edip o makamı işgal etmemek olur.” Şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda “Bu yaşananlara baktığımızda, bu toprakların gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini bir kez daha anlıyoruz. Yanı başımızda insanlar katlediliyor. Türkiye o ülkeler gibi değilse, bunu Laik Demokratik Cumhuriyete borçluyuz.Herkesin laikliğe sahip çıkması gerekiyor.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • abidin (8 yıl önce)
    sayın vekil oy aldığın bölgelerden dağlara ne kadar terörist (gitmiş). onun bir çetelesini çıkar. birde AKP. ve MHP nin oy aldığı bölgelerde dağlarda ne kadar terörist var bunun çetelesini çıkara halka bir açıkla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Maksut (8 yıl önce)
    Diyanet İşleri Başkanından önce sizin kendi devletine ihanet eden Eren Erdem isimli milletvekilinizin istifa etmesi gerekmez mi sayın Ağbaba. Siz CHP olarak ne zaman ibadet edenlerin ve din adamlarının yakasından elinizi çekerseniz o zaman biraz oylarınızı yükseltirsiniz. O kadar aciz durumdasınız ki, terör örgütünün destekçisi olan bir siyasi parti ile hep birlikte hareket ediyorsunuz. Malatya' da %16 lara kadar düştünüz daha neyin kafasını yaşıyorsunuz sayın milletvekili.
    0
    0
    Yanıtla