SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Büyük Sıkıntı İmar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:57
'En Büyük Sıkıntı İmar'
A- A+ PAYLAŞ
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, CNNTÜRK Televizyonunda Malatya'dan canlı olarak yayınlanan  “Anadolu’da Yarın 2012” programına katıldı.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır Belediye binası önünde gerçekleştirilen canlı yayında Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı. 
 
Malatya’nın Dünya Kayısı Başkenti olduğunu belirten Başkan Çakır, “Dünya kuru kayısı üretiminin %75-80’nini Malatya kuru kayısısı karşılıyor. Yaklaşık 60 bin aile kayısıdan geçimini sağlamaktadır. Malatya kuru kayısısı dünyanın dört bir tarafında tüketilmektedir. Yaklaşık yıllık 350 – 400 milyon dolar gibi kuru kayısının girdisi var. Bu da hem ülkemiz hem Malatya’mız adına sevindirici. Bu nedenle Malatya için Dünya Kuru Kayısı Başkenti diyebiliriz” dedi. 
 
Malatya’nın büyükşehir olmayı hak ettiğini söyleyen Başkan Çakır, “Malatya hem nüfus hem de coğrafi konum itibariyle büyükşehir olmayı hak ediyor. Malatya merkez içerisinde 13 belediyemiz var. Malatya merkez nüfusu 420 bin olmasına rağmen günlük 550 bin nüfus yaşıyor. Hemşerilerimizle birlikte Malatya’nın büyük şehir olmasını bekliyoruz. 
 
Malatya merkeze 20 km’den daha yakın olan 13 belediye var. Bunların farklı uygulamaları ciddi manada sorun getiriyor. Ulaşım, katı atık, içmesuyu, toplu ulaşım gibi konularda ciddi sıkıntılarla karşılaşılıyor. En büyük sıkıntı ise imar konusunda yaşanıyor. Malatya’nın büyükşehir olması; daha sağlıklı, planlı büyümesi adına çok çok önemli. Biz diyoruz ki keşke Malatya bir 20 yıl önce büyükşehir olabilseydi.
 
Malatya bölgenin önemli illerinden biri. Malatya hem göç alan hem göç veren konumda. Şehri her alanda geliştirmek adına, büyükşehre göre çalışmalarımızı, projelerimizi geliştiriyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız