SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Silah Halk Desteği"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:33:29
A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda konuşan Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Polisin en büyük silahı, halkın desteği ve halkın güvenidir” dedi.

GENİŞ KATILIMLI KUTLAMA 

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Hilton Otel’de Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, Baro Başkanı Av. Enver Han, Vali Yardımcıları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya PMYO Müdürü Mehmet Karlı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kamu kurum ve kuruluşu yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Emniyet mensupları katıldılar. Konukları Dr. Urhal ve eşi kapıda karşıladı. 

“HALKA HİZMET VERMEYİ ŞİAR EDİNMİŞTİR”

Programda açılış konuşması yapan Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “İnsanoğlunun tarih boyunca, en önemli ihtiyaçlarından birisi de, huzur ve güven içinde yaşamak olmuştur. İnsan hak ve özgürlüklerinin korunması ve yaşatılması da, çağdaş dünyanın en önemli önceliğidir. Polis Teşkilatımız, 170 yıldır gösterdiği üstün gayret, başarı ve çalışma azmi ile toplumun huzur ve refahının en büyük güvencesi olma mutluluğunu ve onurunu yaşamaktadır. Kurulduğu günden bu güne, ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan teşkilatımız, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde, halkımıza hizmet etmek için, üstün çaba ve gayret göstermektedir. Dünyanın en güçlü Polis Teşkilatları arasında olan teşkilatımız, kuruluşundan bu güne kadar engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanım ve ekipmanlarıyla halka hizmet vermeyi şiar edinmiştir. Vatanın her karış toprağını helali gören, bayrağımızın dalgalandığı her yerde huzurun inşası ve asayişin temininde özverili çalışmalarıyla göz dolduran teşkilatımız, çağın bilimsel ve teknolojik alandaki hızlı değişimine ayak uydurarak, hizmet kalitesinin çıtasını, her geçen yıl yükselterek, görevini başarı ile yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir” dedi.

“EN BÜYÜK SİLAH HALKIN DESTEĞİ VE GÜVENİDİR”

Dr. Urhal emniyet mensuplarına da seslenerek, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Sizlerin, milletine en iyi şekilde hizmet etmeye çalışan, en zor ve çetin şartlarda bile, üzerinize düşen görevi, üstün hizmet anlayışı ile yerine getiren bir teşkilatın mensupları olduğunuzdan kimsenin kuşkusu yoktur. Polisin, üzerine aldığı hayati görevleri, hakkıyla yerine getirebilmesi için, halkın destek ve yardımını bütünüyle kazanması gerekir. Artık çağdaş polisin başarısı, sadece yakaladığı suçlu sayısı ile değil; aynı zamanda halktan aldığı destekle de ölçülmektedir. Polis-halk bütünleşmesi; suçu önlemede ve suçluları yakalamada, halkın katılımını sağlayabilme becerisidir.  Bu nedenle polisin en büyük silahı, halkın desteği ve halkın güvenidir.”

MALATYA HALKINA TEŞEKKÜR 

Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Teşkilatımızın 170. Kuruluş yıldönümünün, tüm yurtta olduğu gibi, ilimizde de büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna, hayatını feda eden arkadaşlarımızı rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.  Değerli konuklarımıza da, bu anlamlı gönümüzde, bizleri yalnız bırakmayarak, onurlandırdıklarından dolayı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyor, aziz Malatya halkına da, kalpten sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kaydetti.

Müzik dinletisinden sonra destek ve katkılarından dolayı Gözde Sağlık Grubu adına Dr. İbrahim Karaman’a, Hilton Oteli Yöneticisi Haluk Bilgili’ye ve Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç’a teşekkür plaketleri verildi. 

170. kuruluş yıldönümü anısına havai fişek gösterisi yapılırken, protokol üyeleri tarafından 170. yıl pastası kesilerek davetlilere ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız