SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Sorun İçme Suyu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:16
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvan İlçesinde incelemelerde bulunup, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Arguvan İlçe gezisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Başkanlık Proje Danışmanı Zeki Sarılar, daire başkanları ile bazı şube müdürleri de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Arguvan bakım evinde yapılan toplantıya Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, Arguvan Belediye Başkanvekili Kanber Yıldırım ile 46 mahallenin muhtarları katıldı.

Malatya’nın sorunlarını sağlıklı planlama yaparak çözmeyi amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe ve mahalle gezilerinin amacının ise saha taraması olduğunu söyledi.

Arguvan’ın eksiklerini daha önceden bildiklerini, sorunları yerinde görmek için ziyarette bulunduklarını ifade eden Başkan Çakır, “Milletimize hizmeti daha kaliteli şekilde nasıl yapabiliriz? Bunun arayışı içindeyiz. Saha gezileri doğru planlama adına çok önemli. Gezilerimizde vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla da bir araya geliyoruz. Şuanda her ilçemizde ekipler oluşturuyoruz. Araç ve gereç eksiklerimiz var. Bu eksikleri zaman içerisinde gidereceğiz. İlçelerimizin ve mahallerimizin var olan sorunlarını aciliyet durumuna göre doğru planlama yaparak çözeceğiz” dedi.

Malatya ve ilçelerinin bu yıl ki en büyük sorununun içmesuyu olduğunu vurgulayan  Başkan Çakır, “İlçelerimize bağlı mahallelerde içme suları, maalesef tarım arazilerinin sulanmasında da kullanılıyor. Bu, içmesuyuna ihtiyaç duyan insanlarımıza büyük bir haksızlık. Acil ihtiyaç duyulan birçok köyümüze tankerlerle su taşıdık. Bu sorunu çözebilmek için günün 24 saati çalışıyoruz. 

Mahalleye dönüşen köylerimizin birçoğunda hala su saati yok. Biz tamamına su saati takacağız. Takacağımız sayaç sayısı 70 bini bulacak. Sulama suyu problemi de var. Kayısı susuz kaldığı zaman Malatya zarar görüyor. Biz bu konularla ilgili DSİ ile de ortak çalışmalar yapıyoruz. Amacımız, bu sıkıntıları asgariye indirmektir. Fakat bir gerçek var, bunu daima hatırlamalı insanlarımız; içme suyunu da, sulama suyunu da israf edilmemelidir” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda muhtarlar mahallelerinin sorunlarıyla ilgili fikir ve düşüncelerini, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ilgili daire başkanlarına ilettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız