SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Büyük "Sportif Tırmanış Duvarı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:53
En Büyük
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Malatya Valiliğinin ortaklaşa yaptırdığı, Türkiye'nin kapalı alanda inşa edilen en büyük ve en yüksek duvarı olma özelliğine sahip, uluslararası müsabakalarında yapılabileceği 'Sportif Tırmanış Duvarı'nın açılışı yapıldı.
 
“Zirveye Birlikte Tırmanalım” isimli SODES Projesi kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu duvarına yapılan 'Sportif Tırmanış Duvarı'nın açılış törenine Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. Süheyla Ünal, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Gençlik Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan yaptı. Doç. Dr. Arslan, “Valiliğimiz ve SODES desteği ile “Zirveye Hep Beraber Tırmanalım” adlı proje ile yaptırılan duvarlarımız, tırmanma sporuna heves eden fakat tırmanış alanlarının şehir merkezlerine uzak olmasından dolayı kapalı ve açık alanlarda yapılan yapay duvarlar ile herkesin kullanımına açılmış olması büyük kolaylık sağlamaktadır. Şu anda açılışını yaptığımız bu duvar üniversitemiz ve öğrencilerimiz için çok kıymetli bir alan olacaktır. Tırmanma duvarı geleneksel kaya tırmanışından çok daha güvenli ve sağlıklı olduğunu da buradan belirtmek isterim. Tırmanma duvarının bireyde denge, esneklik, özgüven gibi özellikleri geliştiren bir spor olması da bu sporun değerini artırmaktadır. Duvarımız, 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm hız duvarıdır, 3 metre genişliği 10,5 metre yüksekliğe sahiptir. İkinci duvarımız lider tırmanış duvarıdır, 5 metre genişliğe ve 12 metre yüksekliğe sahiptir, eğimi ise yaklaşık % 48’dir. Üçüncü duvar ise kısa tırmanma duvarıdır, yeni başlayanlar için elverişlidir” dedi.
 
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise yaptığı konuşmada; “Malatya İnönü Üniversitesinde böyle fevkalade bir tesisin yapılması bizi çok gururlandırdı. Bu duvar Malatya'da dağcılık sporu açısından bir hareketliliğin başladığının kanıtıdır” dedi.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, “Üniversitemizde bulunan dağcılık kulübümüz başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz bu duvardan yararlanacaklardır. Herkese uygun bir tırmanma alanının olması da çok güzel, biz de başlangıç seviyesindeki alanda kendimizi deneyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak;  “Malumunuz ki Türkiye de birçok bölgede böylesi sosyal teşvikler olmaktadır. Malatya'da bu sosyal projelerin içerisinde yapılan tırmanma duvarının açılması bizleri çok memnun etti. Bu tür sosyal faaliyetlere Valiliğimizin desteği sürecektir. Bu duvarın yapılıp hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra Sportif Tırmanış Duvarının açılışı yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından tırmanış gösterisi gerçekleştirildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız