SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Umudumuz Ve.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:59:18
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım Erken seçim için çalışmalarına ara vermeden devam eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adayı Aydın Erdoğan, bazı yerel medya kuruluşları, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Malatya il temsilciliği ile Malatya Barosu'nu ziyaret etti. 

HDP il yönetimi ile birlikte yapılan ziyarete HDP, Malatya milletvekili adayları Aydın Erdoğan, Ebru Ergen Korkmaz ile Abuzer Yavaş katıldı. Geçekleştirilen ziyarette ülke genelindeki son durum, basın ve basının yaşadıkları sıkıntılar, HDP’nin projeleri, seçim çalışmaları hakkında değerlendirmeler ve bilgiler aktarıldı. HDP’li heyetin İlk durağı, Malatya’da yerel gazetecilik yapan Busabah gazetesi oldu. HDP heyetini, gazetenin yazı işleri Müdürü Büşra Ünal ve gazete çalışanları karşıladı. HDP’li adaylar, gazete ziyaretinden sonra TMMOB Malatya şubesini ziyaret etti. TMMOB Malatya şube başkanı Erdal Yavaş, 10 Ekim günü kendi birliklerinin de organize ettiği “Emek ve Barış” yürüyüşünde yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dilerek bir daha böylesi olayların yaşanmamasını temenni etti. Barış için seslerinin daha da yükselmesi gerektiğini ifade eden Yavaş; “ DİSK, TMMOB ve Türk tabipler birliği tarafından organize edilen Ankara emek ,barış ve demokrasi mitinginde yaşanan katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. O, katliamın bir daha yaşanmaması için bizlerde elimizi geleni yapmalıyız, barış sesimizi daha da yükseltmeliyiz” diye konuştu.

Yavaş, HDP Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan ve yönetim kurulu üyelerinin kendilerine başsağlığına gelmelerinden dolayı da teşekkür etti.

“ACISI HEPİMİZİN YÜREĞİNİ DAĞLADI”

Milletvekili Erdoğan, yaşanan katliamdan dolayı Yavaş’a başsağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan, ‘Bu olayın acısı hepimizin yüreğini dağladı’ diye konuştu. Ankara olayının herkesi derinden yaraladığını kaydeden Erdoğan, “İki tane Milletvekili adayı arkadaşımızı, onlarca partili arkadaşımızı bizlerde kaybettik. Acısı hepimizin yüreğini dağladı, kim olursa olsun bu acıya insanlar, bu şekilde tahrip eden bir acıya sessiz kalmamalı. Bu katliamda her türlü sorumluluğu olan herkesi burada bir kez daha lanetlediğimizi ifade etmek istiyoruz. Umut ediyoruz ki 1 Kasım seçimlerinden sonra, bu tür suç organizasyonlarına karşı etkili tedbirler alabilecek bir iktidar oluşsun ve bu katliamların devamı önlensin. Halkın can güvenliği temin edilsin, ülkeye barış gelsin ve o mitingin amacı olan barış kalıcı olarak bu topraklar üzerinde yeşersin. Mücadelemiz eşitlik için, adalet için, özgürlük için 1 Kasım seçimlerinde halkında bu isteklere, ortak olan özlem barışın gelmesi için oyları ile katkı sağlayacağı inancındayım” şeklinde konuştu.

TMMOB ziyaretinin sonra HDP’li heyet son olarak Malatya Barosu’nu ziyaret etti. Malatya Baro Başkanı Enver Han tarafından karşılanan heyet, burada da barış isteklerini yineledi. Ziyarette konuşan Han; “Bugün burada HDP heyetini aramızda ağırlamış bulunmaktayız. Kendileri, demokrasinin tesisinde 1 Kasım itibari ile milletvekilliklerine adaylıkları bulunmakta. Demokrasinin, ülkemizde var olabilmesi için seçimlerin, sağlıklı, sıhhatli ve anlamına uygun yapılması dileğimizdir. Halkın iradesinin net olarak sandığa yansıması, hiçbir baskı altında kalmadan halkımızın iradesinin sandığa yansımasını çok önemsiyoruz. Demokrasi yolunda sizlere başarılar diliyorum, Ülkemizde oluk, oluk kan akmakta biz bunu baro başkanlığı olarak hiçbir şekilde tasnif etmiyoruz, bu süreç bundan önce nasıl yürüdüyse de, bundan sonrada toplumun gözü önünde yürümesi ve akan kanın durması tek dileğimizdir. Ocaklara düşen son ateş olsun istiyoruz, gelen her haberde içimiz burkuluyor, Ankara olaylarında içimiz burkuldu, şehit haberlerinde içimiz burkuldu” diye konuştu.

Baro ziyaretinde, şiddetin siyasal sorunların çözümünde bir araç olmaması gerektiğini ifade eden HDP’li Erdoğan, “Ülkenin dağının, taşını bombalanması, gençlerin yaşamını yitirmesi, Cizre’de, Silopi’de, Şırnak’ta, Diyarbakır’da, Dersim’de yasak bölgelerin ilan edilmesinin çözüm olmadığını ifade ediyoruz. Silahlı eylemlerinde sorunların çözümünde artık bir araçtan çıktığını ifade etmek istiyorum. 7 Haziran seçimleri öncesindeki çatışmasızlık sürecinin yeniden tesis edilerek çatışma sürecine son verilip, sorunları konuşularak çözüleceği bir sürecin 1 Kasım seçimleri ile başlaması en büyük arzumuz ve umudumuzdur” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız