SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Büyük Yatırımları İzmir'e

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:41:28
En Büyük Yatırımları İzmir'e
A- A+ PAYLAŞ

43 yıllık geçmişiyle akaryakıt, otomotiv, gayrimenkul geliştirme, beton, prefabrik, sigortacılık, tarım ve hayvancılık, matbaa-mürekkep üretimi sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Kavuklar Grup, gayrimenkul sektöründe büyüyor. 

İçerisinde alışveriş merkezi, rezidans, ofis barındıran ve 550 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan 600 bin metrekarelik projelerini 2015’te tamamlamayı hedefleyen Kavuklar Grup, 2011 yılında koyduğu 5 yılda 5 kat büyüme hedefini gerçekleştirmeye yaklaşıyor. İzmir'in dünyaya açılış noktası olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, İzmir'de ilk kez bu nitelikte 'yaşam-eğlence-spor-alışveriş' deneyimlerini bir arada sunuyor. İzmir'in en büyük karma projesi olarak hayata geçecek ve İzmir'deki değişimin başlangıç noktası olacak Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanabilen, nefes alan alışveriş merkezi ile rezidans ve eğlence merkezini bir araya getiriyor. 325 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan, 23 bin metrekare arsa üzerinde 280 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin, 2015'te tamamlanması hedefleniyor.

TÜRKİYE'NİN İLK ÜSTÜ AÇILIP KAPANABİLEN ALIŞVERİŞ MERKEZİ

4 bin metrekarelik alanının üzeri açılıp kapanabilen, dünyada bu ölçekte bir tek ABD Utah’da benzeri olan merkez, Türkiye'de ise bir ilk olacak. Ziyaretçilerin alışveriş sonunda yorgunluğunu atabilecekleri açık teras ve manzaralı kafeler ile restoranlar da yer alıyor. Çocuklara da büyük önem verilen projede, kapsamlı çocuk alanıyla İzmir'in ve bölgenin ilk eğitsel eğlence ve aktivite merkezi olacak.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, “Onursal Kurucu Başkanımız olan babam Mehmet Kavuk, 1960 yılında kereste ticaretiyle Malatya'da ticaret hayatına başladı. 1970 yılında Kavuklar ticaret unvanıyla otomotiv yedek parça, lastik satışları ve akaryakıt istasyonu işletmeciliğiyle devam ettiği yolda, bize büyük bir şirketin temellerini devretti. Geçen yıllar bize, bir şirketin nasıl emin adımlarla büyüdüğünün canlı kanıtı oldu. Benim Kavuklar’daki 40 yıllık iş hayatımın başlangıcı, ilkokulu bitirdikten sonra yedek parça dükkanımızın işletmesini devralmamla başladı. 2004 yılında İtalyan Italcementi Set Grubu’dan Manisa’daki Set Betoya Prefabrik Tesisi'ni satın aldık. Bugün Kavuklar Prefabrik olarak; Manisa, İstanbul ve Malatya’daki tesislerimizde yıllık 150 bin ton üretim gerçekleştiriyoruz. Hayata geçirdiğimiz her yeni yatırımımızda, hala minik bir çocuğun ilk adımını izler gibi heyecanlanıyoruz. Ve bugün bir kez daha görüyoruz ki, kendimize gönüllü olarak memleket seçtiğimiz İzmir’le bütünleşme arzumuz, bizi başarıya ulaştıran en önemli adım oldu. Kavuklar olarak gayrimenkul sektöründe üzerinde durduğumuz en önemli şeylerden biri; yaptığımız her projenin bir estetik değeri, bir sembol değeri taşıması. Bizim en büyük mücadelemiz bu hayalimizi hayata geçirmek. Bu projemizde de ‘biz burada yaşasak ne isteriz?’ felsefesiyle yola çıktık ve projemizi oluşturduk. Her aşamasında büyük bir titizlik gösterdiğimiz projemizi İzmir’in dünyaya açılış noktası olarak görüyoruz” dedi.

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ise, “Kavuklar Grubu olarak gayrimenkul geliştirme projelerine hız verme kararı aldığımızda, hedefimizi; ‘İzmir'i sadece ülkemizin değil dünyanın en güzel şehirlerinden biri yapmak’ olarak belirledik. Bu doğrultuda da İzmir'e simge olabilecek, İzmirlilerin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler geliştirmeye özen gösterdik. İzmir'e yakışan ve şehrimizi ileriye götürecek projeler yaratma sorumluluğuyla çıktığımız bu yolda, ilk olarak Bayraklı Tower'i, hemen ardından da butik rezidans projemiz Ege Bornova'yı hayata geçirdik. Bayraklı Tower, Ege Bornova ve birazdan sizlere detaylarını aktaracağım ve İzmir’deki üçüncü projemiz olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi de dahil olmak üzere Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme olarak, toplam 425 milyon dolar yatırım gerçekleştirmiş oluyoruz. Gayrimenkul alanındaki yatırımlarımıza önümüzdeki dönemde de aynı hızla devam edeceğiz. 2016 yılına kadar 550 milyon dolar yatırım ve toplam 700 bin metrekarelik iş ve yaşam alanını tamamlamayı hedeflerken Gayrimenkul Geliştirme olarak, 2011 yılında önümüze koyduğumuz 5 yılda 5 kat büyüme hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız. 4 bin metrekarelik alanının üzeri açılıp kapanabilen alışveriş merkezi, yaklaşık 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Açık sokak kurgusuyla tasarlanan alışveriş merkezimiz, açılır/kapanır üst örtüsü ile yağışlı günlerde de dünyaca ünlü mağaza ve eğlence alanlarına konforlu erişim sağlamak üzere tasarlandı. 'Deniz, şehir ve dağ' temalarını vurgulayan ferah, dinamik ve farklı iç sokaklarda, ziyaretçilerin alışveriş sonunda yorgunluğunu atabilecekleri açık teras ve manzaralı kafeler ile restoranlar yer alıyor. Alışveriş ve eğlence merkezi, süpermarket, fitness/SPA merkezi ve 12 adet sinema salonunun bulunduğu proje, hem burada yaşayanların hem de ziyarete gelen İzmirlilerin günlük hayattaki tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bununla birlikte yaşam alanlarında gerçekleşecek sanatsal ve kültürel faaliyetler ise, İzmirlilerin sosyal hayatlarını daha da renklendirecek. Projemizi geliştirirken üzerinde en çok durduğumuz ve özen gösterdiğimiz husus da projenin maksimum yeşile ve sürdürülebilir mimariye sahip olmasıydı. Bu amaçla ilk aşamadan itibaren yeşil bina ilkelerini esas aldık ve tüm çalışmalarımızı LEED (Leadership in Energyand Environmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold sertifikasının kriterleri doğrultusunda yürütüyoruz. Projemizin konsept geliştirme, yönetim ve kiralama danışmanlığını ise, ülkemizin bu alanda en önemli ismi Avi Alkaş ve Jones Lang LaSalle ekibi üstleniyor. Yaklaşık 50 bin metrekare kiralanabilir alanda, kiosklarla birlikte 160’dan fazla kiralanabilir ticari alan bulunuyor” şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız