SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''En Büyüklerden Biri...''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi bünyesindeki Fuarcılık Şirketi'nce organize edilen 15. Malatya Fuarı& Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıkları sürüyor.. 11-15 Temmuz arasındaki etkinliklerdeki konserlerin sanatçı kadroları da belli oldu. Belediye Başkanı Cemal Akın, bölgenin en büyük, Türkiye'nin ise sayılı fuar ve festivallerinden birini düzenlediklerini belirterek, vatandaşların yoğun katılımını beklediklerini söyledi.

Fuar ve festival hazırlıkları ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"11-15 Temmuz 2007 tarihleri arasında kutlanacak olan 15. Malatya Fuarı & Uluslar Arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıkları bütün hızıyla devam ederken, bu yıl geçmiş yıllara oranla daha zengin ve kaliteli etkinliklerin düzenleneceği bildirildi.

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen Fuar ve Festivalle ilgili hazırlıkların büyük oranda tamamlandığı belirtilirken, son rötuşların yapıldığı kaydedildi.

Ticaret ve Sanayi Fuarı olarak bölgenin en büyük karma fuarı niteliğinde olan Malatya Fuarı, geçtiğimiz yıla kadar çadırda düzenlenirken, bu yıl fuar için kapalı bir mekan hazırlandı.

Toplam 9 bin m2’lik bir alana yapılan yeni fuar alanı içerisinde 3273 m2’lik satış standı bulunuyor. 5.700 m2 dolayında boş alanın bulunduğu fuar alanında vatandaşlar rahat bir ortamda standları gezerken, alışverişlerini de nezih bir ortamda yapma imkanına kavuşacaklar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Fuar Alanları standartlarına göre kurulan yeni fuar alanında katılımcılar ve ziyaretçilerin geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıları yaşamadan modern ortamda satış ve alışveriş yapabilecekleri kaydedildi.

Malatya Fuarı’na Uluslar arası boyut kazandırmayı hedefleyen Malatya Belediyesi, yapılan yeni fuar alanıyla bu hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

İlk kez 2005 yılında uluslar arası boyut kazandırılan Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali için bu yıl zengin ve kaliteli programlar hazırlandığı belirtildi.

Festival etkinliklerine katılmak üzere bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Karadağ, Romanya ve KKTC’de Halk Dansları Toplulukları ile Malatya, Erzurum, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Bingöl Halk Oyunları Ekiplerinin geleceği ve bu ekiplerin Mişmişpark Fuar alanı ile şehir merkezinin çeşitli yerlerinde 5 gün süreyle gösteriler yapacağı kaydedildi.

11-15 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Fuar ve Festival’in 10 Temmuz akşamı şehir merkezinde düzenlenecek olan Festival Yürüyüşüyle start alacağı bildirildi.

Kemal Sunal Çocuk Sahnesi de bu yıl zengin programlara sahne olacak. Hacivat-Karagöz gösterileri, animasyon gösterileri, Palyaço ve Kukla gösterilerinin yer alacağı sahnede çocuklar için her şey düşünülmüş durumda.

En iyi Yaş Kayısı Yarışması ve Sünnet Şöleni’nin de yapılacağı etkinlikler çerçevesinde sportif faaliyetlerde de zengin programlar yer alıyor. Bu yıl sportif etkinlikler çerçevesinde 3. Ulusal Briç Şampiyonası, Bilardo Turnuvası, Atıcılık, Sokak Basketbolu, Yüzme Yarışmaları, Futbol (şöhretler) ve gösteri sporlarının düzenleneceği bildirildi.

Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa Uluslar arası Kommagene Gençlik Buluşmasının da bu yıl düzenleneceği kaydedildi.

Fuar ve Şenliklerde bu yıl Ziya Kürküt sunuculuk yapacak. Festival süresince 1. gün Murat GÖGEBAKAN, NALAN, 2. gün BURCU GÜNEŞ, FERHAT GÖÇER, 3.gün SABAHAT AKKİRAZ, ALİŞAN, 4. gün NURAY HAFİFTAŞ, AHMET ÖZHAN, 5.gün ŞÜKRİYE TUTKUN, İBRAHİM ERKAL sahne alacaklar.

Ayrıca yine etkinlikler çerçevesinde Sanatsal-Kültürel söyleşiler, Malatya’nın kültür ve sanat, bilim adamlarının tanıtılması, Fahri Kayahan, Sami Kasap, Hakkı Necati Coşkun Geceleri ile Malatya Türküleri Gecesinin düzenleneceği de kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl 2.si düzenlenen Uluslar arası Kayısı Sempozyumu’nun ise havaların sıcak olması ve işadamlarının işlerinin yoğunluğundan dolayı, 3. sünün bu yıl Eylül ayında 15. Turgut Özal Karakucak Güreşleri ile birlikte düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

Fuar ve Festival programının her geçen yıl daha kaliteli ve zengin bir programla kutlandığını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, hedeflerinin Malatya’ya yakışır bir Fuar ve Festival programı hazırlamak olduğunu söyledi. Akın, 1972 yılından beri çeşitli isim ve tarihlerde kutlanan etkinliklerin 1992 yılından beri fuar olarak kutlandığını, 2005 yılında ise Uluslar arası boyut kazandırıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Fuar ve Festivallerin Ülke, İl ve Beldelerin tanıtımına yaptığı katkılar tartışılmazdır. Türkiye’nin 14. büyük şehri durumunda olan Malatyamız’da bölgenin en büyük, ülkemizin ise sayılı Fuar ve Festivali düzenlenmektedir.

Bu yıl 11-15 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 15. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin Malatyamız’ın ve ülkemizin tanıtımına ve ayrıca da ekonomisine büyük katkılar sunacağı kanaatindeyim. Fuar ve Festivalimize ülkemizin çeşitli illerinden katılacak olan işadamı ve diğer katılımcıların yanı sıra birçok ülkeden de katılımcılar olacaktır.

Malatya’ya yakışır bir şekilde hazırladığımız program ve etkinliklere Malatyalı hemşerilerimizin de en üst seviyede katılmaları, hedefimize ulaşmada önemli bir etken olacaktır.

Ben şimdiden 15. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin Malatyamıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bütün vatandaşlarımızı Fuar ve Festival etkinliklerine bekliyorum.”.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız