SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Çok Alkış Ona..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Uluslar arası Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması’nda Görünmez Kadın filmindeki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Fransız Julie Depardieu’nun Malatya’ya gelmemesi nedeniyle bu ödül sahibine ulaştırılmak üzere film yarışması juri üyesi Yunan oyuncu Katerina Moutsatsou’ya teslim edildi.

 

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan alan Katerina Moutsatsou, sahnedeki konuşmasını Türkçe yaptı. Zor da olsa kısa sürede öğrendiği Türkçesi ile yaklaşık 10 dakika konuşan Yunan oyuncu Moutsatsou Malatya’da rüya gibi bir hafta geçirdiğini vurgulayarak ‘Burada size konuşurken çok heyecanlıyım. Aslında bu konuşma için önceden hazırlık yapmıştım. Ama sahneye çıkınca her şeyi unuttum. Ama olsun sanırım duygularımı ifade edebiliyorum. Ben uzun metraj yarışmasında juri üyesiydim. Yunan sanatçıları da yarıştı bu festivalde. Yunan filmleri değerlendirilirken ben kendimi biraz geri çektim, istedim ki diğer üyeler daha objektif değerlendirsin. Yunan filmi Platon’un Akademisi En İyi Yönetmen Ödülü kazandı. Bu yüzden daha çok mutlu oldum’ şeklinde konuştu.

 

Katerina Moutsatsou, Türkiye’de Yunanistan’ı temsil ettiğine vurgu yaparak ‘Ama Yunanistan’da da Türkiye’nin temsilcisi olacağım. Malatya’da ödül kazanan Yunan filmi Platon’un Akademisi kültürel kimlikler arasındaki ilişkileri sorgulayan bir film. Ben de burada Yunanistan’ı, Yunanistan’da Türkiye’yi temsil ederek farklı kültürlerin ilişkilerinin güçlendirilmesine çalışacağım’ dedi. Yunanlı sanatçı Türkçe konuştuğu için salondan büyük alkış ve sempati topladı.

 

Eline Kolonya Dökülmesi Çok Duygulandırmış

Katerina Moutsatsou ödül gecesi öncesinde malatyahaber.com. muhabirinin ‘Malatya’da bulunduğunuz sürede en çok nelerden etkilendiniz?’ şeklindeki soruya, ‘Malatya’da çok güzel anılarım oldu. Ama asla unutamayacağım olayı bir dükkâna girdiğimizde yaşadık. Alışveriş için girmiştik. Alışverişten sonra dükkândan ayrılırken elimize kolonya döktüler. Bu beni çok duygulandırdı. Çünkü bu gelenek önceleri benim ülkemde de vardı. Ama şimdi artık böyle güzellikler kalmadı. Yunanistan’da her şey çok değişti ve geleneklerimiz kayboldu gitti’ dedi. Katerina Moutsatsou, Malatya’daki bu anısını anlatırken göz yaşlarına hakim olamayarak ağladı.

 

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız