SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Çok Aranan Meslekler

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:27
En Çok Aranan Meslekler
A- A+ PAYLAŞ

İŞKUR'un araştırmasına göre, her 100 işyerinden 27'sinde eleman temininde güçlük çekiliyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması hedefi doğrultusunda Türkiye genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile ''Türkiye İşgücü Piyasası Talep Araştırması'' yaptı. 

Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'de her 100 işyerinden 18'inde açık iş var ve her 100 işyerinden 27'sinde eleman temininde güçlük çekiliyor.  

İşveren, mesleğe ilişkin yeterli bilgisi bulunan, fiziksel yeterliliği olan, takım çalışması ve iletişim becerisine sahip çalışan arıyor. 

Araştırma, işverenlerin aradığı mesleklerin, beden işçisi (genel), makineci (dikiş), inşaat elemanı, satış ve pazarlama elemanı meslekleri, güvenlik görevlisi, soğuk demirci, garson, temizlik görevlisi, madenci, mermer işçisi, çağrı merkezi görevlisi, gaz altı kaynakçısı, hemşire olduğunu ortaya koyuyor.  

İstihdamı artacak meslekler 

Beden işçisi, temizlik görevlisi, garson, güvenlik görevlisi, satış ve pazarlama elemanları, aşçı, makineci, şoför ve madenci meslekleri, bu yılın Haziran ayı sonu itibarıyla en fazla istihdam artışı beklenen meslekler.

Kasiyer, sevkiyat görevlisi, öğretmen, güzellik uzmanı, çaycı ve kalite kontrolcü mesleklerinde ise en fazla net istihdam azalışı bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız