SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''En Çok Başvuru Malatya'dan..''

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Tarım Sigortaları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, "Çiftçilerin sel ve kuraklıkla ilgili talepleri var. Birkaç yıl içinde sel ve kuraklık sigorta kapsamına alınacak" dedi.

Ramazan Kadak, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora ile birlikte Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti. Kadak, ziyarette yaptığı açıklamada, sigorta işinin aceleyle yapılacak bir iş olmadığını belirterek "Yıllarca sürmesi gereken bir birikimi ve alt yapıyı gerektiriyor. Bir de tüm risklerin kapsam alanına alınması için havuzun belirli bir güvence ulaşması gerek. Biz geçen yıl sigortaya dolu ve hayvan sigortası ile başlamıştık. Şu an çiftçilerimizin sel ve kuraklıkla ilgili talepleri var. Bununda birkaç yıl içinde kapsama alınabileceğini düşünüyoruz. Çalışmalarımız o yönde devam ediyor" dedi.

Tarım sigortalarının Türkiye'de yeni olmasına karşın önemli uygulamaların başlatıldığını ifade eden Kadak, şunları söyledi:

"3 hafta önce İspanya'ya Tarım Sigortaları konusunda bir ziyaretimiz olmuştu. 27 yıldır tarım sigortaları uygulaması var. Onlar 8 yıl sonra ancak donu kapsam içine almışlar. Şu an 27 yıllık olmalarına rağmen sadece 2 ürünü don sigortası yaptırabiliyorlar. Biri narenciye diğeri badem. Öyle tüm ürünlerde değil. Biz daha uygulamamızın 9. ayındayız. Donla ilgili riski tüm Türkiye'ye ve tüm meyvelere verdik. Bu çok büyük bir gelişme."

Donla ilgili mevzuat eksikliklerinin giderildiğini anlatan Kadak, donla ilgili sigorta başvurularının en çok Malatya'dan yapıldığını belirtti. Kadak, tarım sigortaları sisteminde günlük başvurular ve istatistiklerin görünebildiğini söyledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, Türkiye'de tarım sektörünün don ve başka risklerle sürekli karşı karşıya olduğunun bir gerçek olduğunu dile getirdi, yapılan uygulama ile tarım ürünlerinin güvence altına alınmış olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız