SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Çok Çırpınanlardan Biriyim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:12:38
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Anayasa kolibasili çeşme gibi, içtiğimiz her su bizde sıkıntılar meydana getiriyor. Bunun için buradaki suyu arıtmak lazım. Onun için yeni bir anayasa gerekir. Yeni anayasa olmadığı sürece varacağımız her sonuç yeni tartışmaları beraberinde getirecektir” dedi. 

Keçiören'de Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezinin açılışına katılan TBMM Başkanı Çiçek, törende gazetecilerin Engin Alan’ın milletvekilliğinin düşürülüp düşürülmeyeceği yönündeki sorularına cevap verdi. Yürürlükte olan bir anayasa olduğunu söyleyen Çiçek, “Anayasanın 83. 84 ile 76 ve 14. maddeleri siyaset hukukumuzu en temel maddeleridir. Evvela bu soruları soranlar bu maddelere bakmalı. Her zaman diyorum, soruyu kişilerden önce hukuka soralım. Hangi konuyla ilgiliyse bu işin mevzuatına bakalım. Bununla ilgili geçmişte uygulama var mı ona bakalım. Eğer tereddüt varsa o zaman bu işin uzmanları, öğretim üyeleri, anayasa hukukçuları var. Onlara sorarız. Bu işin genel kuralı. Her defasında sonuçları tartışıyoruz. Bu işin sebebi üzerinde durmadığımız için bugün böyle bir soruyu sorarsınız 1 hafta sonra öbür soruyu sorarsınız. Sizin sorunuz bitmez, benim cevabım bitmez. Temel soru şudur, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası siyaset hukukumuz maalesef bugünün ihtiyaçlarına cevap vermiyor, bize dar geliyor. Orada birçok yanlış ve eksik hükümler var. Bunu da hep beraber kabul ettik. Yanlış hükümler anayasada siyasi partiler kanununda duruyor. İç tüzüğümüze duruyor. Sonra da ‘çıkan sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz’ diye bana soruluyor. Evvela yanlışlık buradadır yanlış arıyorsak. Onun için dikkat ederseniz iki seneden beri yeni bir anayasa için en çok çırpınanlardan birisiyim. Anayasa değişmediği sürece her gün yeni yeni sorunlarla karşı karşıya kalırız. Anayasa kolibasili çeşme gibi, içtiğimiz her su bizde sıkıntılar meydana getiriyor. Bunun için buradaki suyu arıtmak lazım. Onun için yeni bir anayasa gerekir. Yeni anayasa olmadığı sürece varacağımız her sonuç yeni tartışmaları beraberinde getirecektir” diye konuştu.

Gazetecilerin, Engin Alan’ın milletvekilliğini düşüren kararın Genel Kurul’da okunup okunmayacağı yönündeki ısrarlı soruları üzerine Çiçek, “Hukuk içinde bulursunuz. Ama bunlara yanlış diyorsanız gelin kuralı değiştirelim. Sizler sorabilirsiniz, sade vatandaş sorabilir. Ama siyasetçiler olarak kuralı koyan biziz. Hem kuralların yanlışlığını söylüyoruz hem de yanlış kuralla işlem yapmaya devam ediyoruz. Bu gariplikten çelişkiden Türkiye’yi kurtarmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Çiçek, çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışın ardından Türk tasavvuf musikisi konserini izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız