SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Çok Hanımlar Sevindi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:38
A- A+ PAYLAŞ
 
Akçadağ ilçesinde, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan sondaj çalışmalarında, saniyede 10 litre su çıkan kaynak bulundu.140 metre derinlikten çıkan suyun yazın Kömekavak köyünün içme ve sulama ihtiyaçlarını karşılayacağı öğrenildi.
 
Çalışmaları incelemek için İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili İrfan Kaya ile İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Hikmet Türkoğlu, Akçadağ'a gitti. 
 
"Çalışmalar Başarılı Oldu"
 
Kaya, burada yaptığı konuşmada, ’’2012 yılının başından itibaren yapılan sondaj çalışmamızın 5. ‘sini bu köyde açtık. Yapılan çalışma oldukça başarılı oldu. Kömekavak köyünde şebekeli içme suyumuz var. Fakat yazın suyu bazı yerlerde sulamada kullandıkları için içme suyu sıkıntısı çektiklerini biliyorduk. Muhtarımızda sondaj açılması için bir talebi vardı. Su ve kanal hizmetleri müdürlüğümü tarfından sondaj açımı başladı. Yapılan çalışma sonunda 140 metre derinlikten saniyede 10 litre su çıktı. Bu su içme amaçlı kullanıma sunulacağı gibi fazlası da sulamada kullanıla bilirler’’ dedi.
 
"En Çok Hanımlar Sevindi"
 
Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını söyleyen Kömekavak Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım ise "Yazın köyün nüfusu artığı için içme suyu sıkıntısı çekiyoruz. Yapılan bu sondaj çalışması ile sıkıntımız giderilecek. Çok güzel bir su çıktı. Su depomuzda yapıldıktan sonra başka bir sıkıntımız kalmayacak. Yapılan sondaj çalışması sonuncunda bu suyun çıkması özellikle hanımları daha çok sevindirdi. Köyümüzde Şehrin imkânları mevcut, su olmayınca çamaşır makineleri, bulaşık makineleri, güneş enerjisi çalışmıyor. Artık bütün makineler çalışacak. Şuan çok sevinçliyiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz ‘’dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız