SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Çok Malatya Artırdı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:19:01
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin tarafından "Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu bir panel gerçekleştirildi. 
 
Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Tauna Düğün Salonu'nda düzenlediği panele Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygün ve Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ile kalabalık bir topluluk katıldı. Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, yetiştiricilerin bilgilenmesine yönelik bu tür düzenlenen etkinliklerin önemli olduğunu kaydetti. 
 
Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Geçen yıl süt üretimini en çok artıran il Malatya oldu. Süt üretiminde yüzde 25'lik bir artış sağlandı. Sütü üretmeden önce ne yapacağımıza karar verelim. Kooperatifleşelim, şirketleşelim. Sayı arttıkça üretim maliyeti azalır. Mümkün olduğunca beraber hareket edelim" dedi. Öz, hayvancılığın ve çiftçilerin AKP tarafından desteklenmesine devam edileceğini söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygün ise, yetiştiricilere 2009 yılında 1 milyon 135 bin TL, 2010 yılında 1 milyon 433 bin TL ve 2011 yılında ise 1 milyon 484 bin TL destek verildiğini kaydetti. Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, kendilerine verilen destek için teşekkür etti. 
 
Konuşmaların ardından "Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu panele geçildi. Panelde Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Salmanoğlu, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Pınar Tatlı Seven, Doç. Dr. Ülkü Gülcihan Şimşek ve Doç. Dr. Sami Şimşek katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız