SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Çok Ne Soruldu?

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Geçici, müftülüğe telefonla gelen soruların başında ibadet ve aile içi şiddet konularının sorulduğunu söyledi.
 
Malatya Kent Konseyi'nin Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Malatya Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Geçici, tarafından Kadın ve Aile Konulu bir konferans verildi. 
 
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen konferansa konuşmacı olarak katılan Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Geçici, İl Müftülüğü olarak bayanlara rehberlik anlamında vermiş oldukları hizmetler hakkında bilgi verdi. Geçici, vatandaşların sorularına İslami ölçüler çerçevesinde yardımcı olduklarını ve çeşitli konferans, seminerlerle bilgilendirdiklerini söyledi. 
 
Geçici, camilerde çocuklara yetişkinlerin tahammül edemediklerine değinerek bu tutumun yanlış olduğunu, çocukların zamanla camide nasıl davranılması gerektiği bilincini camiye gelerek kavrayacağını belirtti. 
 
Ramazan ayı içerisinde telefonla gelen soruların çoğunlukta olduğunu belirten Fatma Geçici, bu soruların en başında ibadetle ilgili sorular olduğunu ve diğer bir sorunun ise aile içi anlaşmazlıklar olduğunu, bu sorular ve sorunlara dini emeller ve yasaklar ölçüsünde yaklaşarak çözüm önerdiklerini veya ilgili kurumlara yönlendirerek vatandaşlara yardımcı olduklarını söyledi. 
 
Aile içi anlaşmazlıkların başında manevi eksiklik ve 'ben haklıyım' düşüncesinin neden olduğunu belirten Fatma Geçici, "Eğer haksız olan bizsek bunu kabul etmeli ve o sorunu büyütmeden karşı tarafın anlayacağı bir üslupla anlatmalı ve gerekirse özür dilemeliyiz."dedi. 
 
Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Geçici, kadınların soru ve öneriler için İl Müftülüğü'ne telefon veya dilekçe yazarak münacatta bulunabilecekleri gibi Müftülüğe bizzat gidip ilgili birimler ve kişilerle de görüşebileceklerini söyledi. Konferansa Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız