SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Çok Okuyanlara Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:06:21
En Çok Okuyanlara Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Halk Kütüphanesi'nde son 1 yılda kitap okuyanların sayısı 89 bin kişi olarak açıklanırken, en çok kitap okuyan yetişkin ve çocuklara ödül verildi. 
 
Kütüphaneler Haftası nedeniyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Kültür ve Yaşam Derneği tarafından İl Halk Kütüphanesi'nde tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mümine Aydın, "Malatya İl Halk Kütüphanesi'nde 44 bin 76 kitabımız, 120 çeşit süreli yayınla 6 salonumuzda 17 personelimizle halkımıza hizmet veriyoruz. 2011 yılsonu itibariyle kütüphanemizden faydalanan okuyucu sayısı 89 bin 152, üye sayımız ise 3 bin 288 ve ödünç verdiğimiz kitap sayımız 30 bin 175'tir" dedi. 
 
Kültür ve Turizm İl Müdürü Özbay ise, "İnsanlık tarihinin ilk kütüphanelerinin oluşturulduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu ilk kütüphanelerde kitaplar kil tabletlerden oluşmuştu. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti 'oku'dur. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden dinimiz, fert olarak kişiye okumayı, öğrenmeyi, anlamayı, soru sormayı, araştırmayı, daima kendini geliştirmeyi, yeni bilgiler edinmeyi ısrarla tavsiye etmektedir. Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme çağıdır. Kitaplar bilime giden yoldur. Çağımızın buluşlarını kitap, dergi, gazete gibi yayın organlarından izleriz. Gelişmişlik kitap ile olur" dedi. 
 
Vali Yardımcısı Öztoprak ise yaptığı konuşmada, sanayi çağından bilgi çağına geçişin olduğu bir dönemde yaşandığını vurgulayarak, bilgiye ulaşmanın ve okumanın çok önemli olduğunu kaydetti. 
 
Törende, İl Halk Kütüphanesi'nde son 1 yıl içerisinde en fazla kitap okuyanlara ödül verildi. Yetişkinler içerisinde 52 kitap okuyan Gökhan Körpi, 48 kitap okuyan Sevda Huyver ve 42 kitap okuyan Rüveyda Ayçiçek ile çocuk bölümünde 55 kitap okuyan Davut Dumlu, 51 kitap okuyan İkranur Yalçın ve 40 kitap okuyan Gökhan Ulaş'a hediyelerini Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak ile Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu verdi. Ayrıca kütüphaneye yeni gelen kitaplardan oluşan bir serginin açıldığı törende, Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bir gösteri sunuldu. 
 
AÇIK HAVADA KİTAP OKUDULAR
 

Malatya'da Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Halk Kütüphanesi, Türk Kütüphaneciler Derneği ve Malatya Kültür Yaşam Derneği tarafından açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi. 

Kernek Meydanı'nda İl Halk Kütüphanesi önünde düzenlenen etkinliğe Malatya Kütüphane Müdürü Mümine Aydın, kütüphane ve Malatya Müzesi personeli ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 200 kişinin hep birlikte kitap okuduğu etkinliğe katılan vatandaşlardan bazıları, etkinlik mesai ve okul saatine denk geldiği için katılımın az olduğunu söylediler. Etkinliğe toplum destekli polislerin de katıldığı görüldü. 

Kütüphane Müdürü Aydın yaptığı açıklamada, "Türk Kütüphaneciler Derneği'nin Türkiye çapındaki bütün kütüphanelerde düzenlemiş olduğu bir etkinlik. Şimdi Türkiye'deki bütün kütüphanelerde 30 dakika kitap okunacak. Bu etkinliği yapmaktaki amacımız ise kitap ve kütüphanelere dikkat çekmek. İnşallah başarılı olabilmişizdir" dedi. 

 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız