SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Çok Sıkıntı Yaşayan Benim'

A- A+ PAYLAŞ

TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Meclis'in posta dağıtım esaslarında değişiklik yaptıklarını, bundan böyle milletvekillerine gelen dokümanların Meclis Posta Merkezi tarafından değil kurye elemanları tarafından milletvekillerine bizzat dağıtılacağını açıkladı. Öz, "Yaptığımız değişikliğin Hanefi Avcı'nın mektuplarıyla ilgisi yok" dedi.

TBMM İdare Amiri Öz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Meclis Posta Dağıtım Esasları'nda değişiklik yapıldığını açıkladı. Mevcut uygulamada milletvekillerine dağıtılmak üzere Meclis'e gelen her türlü materyalin Meclis Posta Dağıtım Bürosu vasıtasıyla vekillere teslim edildiğini anlatan Öz, kuryeyle gelen dokümanların da milletvekillerine dağıtılmak üzere Posta Dağıtım Merkezi'ne teslim edildiğini hatırlattı. Teslim edilen postaların Genel Sekreter'in teklifi ve Meclis İdare Amiri'nin onayıyla milletvekillerine verildiğini anlatan Öz, yapılan değişiklikle bundan böyle milletvekillerine gönderilen her türlü mektup, doküman, kitap ve materyalin gerekli güvenlik kontrolünden geçtikten sonra hiçbir denetime tabi tutulmaksızın bizzat ilgili milletvekiline kurye elemanları ya da PTT görevlileri tarafından teslim edileceğini açıkladı. Öz, yılbaşındaki hediyeler gibi toplu şekilde milletvekillerine gönderilen postaların ise Genel Sekreter'in teklifi ve İdare Amiri'nin uygun görüşüyle dağıtılacağını kaydetti. Bugüne kadar milletvekillerine gönderilen postaların Meclis elemanları tarafından dağıtıldığını anlatan Öz, bunun hem zaman kaybına yol açtığını, hem de kamu görevlilerinin özel sektörün işini yapmak zorunda kalmasına neden olduğunu söyledi. Zaman zaman milletvekillerinin 'falanca materyal uygun bulunmadı, buna neden İdare Amiri karar veriyor' şikayetleriyle karşılaştıklarını söyleyen Öz, bundan böyle kimsenin 'milletvekillerine dağıtılmak üzere' ibaresiyle Meclis'e doküman göndermemesini istedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Öz, gelen dokümanların güvenlik açısından nasıl denetleneceği sorusu üzerine güvenlik tedbirlerinin şu anda da alındığına işaret etti. Güvenlikten geçtikten sonra postanın kendilerine geldiğine işaret eden Öz, bundan böyle ise kurye elemanının gerekli güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra postayı bizzat milletvekiline teslim edeceğini söyledi. Güvenlik kontrolleri sırasında tespit edilen yasa dışı materyallerin teslim edilmesine izin verilmeyeceğini belirten Öz, suç unsuru taşımayan materyallerin dağıtılmamasının söz konusu olmadığını bildirdi. Öz, kapalı bir zarftaki mektupların açılmasının da söz konusu olmadığını ifade etti. Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın milletvekillerine gönderdiği mektubun vekillere ulaştırılmadığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Öz, "Bize gelen kapalı zarflar zaten açılmıyordu. Sadece açık mektuplar inceleniyordu. Bu mektup da açıktı" dedi.

Öz, bu kararın alınmasına Hanefi Avcı'nın mektubunun ulaştırılmamasıyla ilgili şikayetlerin neden olmadığına işaret ederek, "Çok gereksiz şeylerle meşgul oluyoruz. Elemanlarımız değişik ithamlarla karşılaşıyor. Sadece o mektup nedeniyle alınan bir karar değil. Bu değişikliği, hiçbir partinin kendilerine gönderilen postalarla ilgili şikayetlerinden dolayı da almadık" diye konuştu.

Öz, milletvekillerinin gönderecekleri postalar için de TBMM elemanlarını aracı kılamayacağını, her vekilin ve partinin kendi elemanları aracılığıyla postalarını göndereceğini ifade etti. 'Milletvekillerine dinleme cihazlarının gönderilmesi nasıl önlenecek?' sorusu üzerine Öz, "Bir şirketin de herhalde birbirlerini dinlesinler diye milletvekillerine dinleme cihazı gönderecek hali yok" diye konuştu.

Öz, bu konuda en çok sıkıntı yaşayan kişinin kendisi olduğuna işaret ederek, seçim bölgesine gittiği sırada gelen postaların süresinin geçebildiğini ve milletvekillerinin şikayetlerine maruz kaldığını anlattı.

Bu gecikmelerin bundan sonra yaşanmayacağını ifade eden Öz, olumsuz tepkilerle de karşılaşılmayacağını kaydetti.
Öz, Wikileaks belgeleriyle ilgili bir soru üzerine, "Wikileaks belgeleri zaten internette var. Bunun için kağıt israfına gerek yok" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız