SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Çok Türk Oynatan 3 Takım

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’de 7 hafta geride kaldı. Takımların ilk 11’de yer verdikleri yabancı oyuncular, Türkiye’de yabancı oyuncu sınırlaması olup olmaması tartışmasına neden oldu.

Ligde 7 haftalık bölümde Kayserispor, Trabzonspor ve Evkur Yeni Malatyaspor, bir maçta ilk 11’de 7 Türk oyuncuya görev vererek, dikkatleri çekti.

Ligde ilk kez en çok Türk oyuncuya görev veren takım 7 oyuncu ile Kayserispor olurken, sarı kırmızılıları Trabzonspor ile Evkur Yeni Malatyaspor takip etti. Ligde 7 haftalık süreçte en az Türk oyuncuyu ilk 11’de sahaya süren takım ise 19 puanla lider Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar, ilk 6 haftada 2 Türk oyuncuya ilk 11’de görev verirken, 7.haftada sadece 1 Türk oyuncu ilk 11’de şans buldu.

Karadeniz ekibi Trabzonspor, ilk 11’de en çok Türk oyuncuya yer veren takım olarak dikkat çekti. Bordo mavililer, ligin ilk haftasında 5, ikinci haftasında 6, üçüncü haftasında 5, dördüncü haftasında 7, beşinci haftasında 6, altı ve yedinci haftasında ise 5 Türk oyuncuya ilk 11’de şans verdi.

Ligde ilk kez en çok Türk oyuncuya kadrosunda yer veren Kayserispor, ligin ilk haftasında 4 Türk oyuncuyla sahaya çıktı. İkinci ve üçüncü haftada 7 Türk oyuncuya ilk 11’de yer veren sarı kırmızılılar, daha sonraki karşılaşmalarda bu sayısı 4’e kadar indirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor’da ise ilk 11’de yer alan Türk oyuncu sayısı ilk 5 haftada 4 olurken, son 2 haftada bu sayı 7’ye yükseldi. Ligin altıncı haftasında Kardemir Karabükspor deplasmanında ilk 11’de 7 Türk oyuncuyla sahaya çıkan sarı kırmızılılar, ligin 7.haftasında sahasında oynadığı Atiker Konyaspor karşılaşmasına da 7 Türk oyuncuyla çıkarak, istikrarını sürdürdü.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız