SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Çok Yatırım Özel İdare'den

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ulvi Saran başkanlığında yapıldı. Özel İdare Salonu'ndaki toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı. 

Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, beldelere verilen su konusunda sıkıntı olmadığını ancak, suyun yanlış ve kaçak kullanımı nedeniyle sıkıntı yaşandığını söyledi.

Pilten, belediyenin proje aşamasındaki projelerinin ise Yeni Kültür Merkezi, Yeni Nikah Salonu, Bakırcılar Çarşısı yeni düzenleme, 274 dönümlük Karakavak Kültür Parkı, Kernek Meydanı düzenleme, Mişmiş Park Fuar alanı yeni düzenleme, Akpınar Yayalaştırma çalışmaları, Çevreyolu yan yol çalışması, Fahri Kayahan ve Dede Korkut Kavşakları düzenlemesi, Kültür ve Spor Merkezi, yeni çok amaçlı sosyal tesisler, yeni muhtar evleri ve yeni sabit semt pazarları olduğunu kaydetti.

Vali Saran da içme suyu kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Saran, havaalanı yolunun çift tarafının da peyzaj çalışmaları ile yeşillendirileceğini ve havaalanından Malatya'ya giriş yapanların, ilk intibalarda estetik ve insanın içini ferahlatan bir düzenleme ile karşılaşacağını dile getirdi.

Vali Saran, yol kenarlarına hediyelik eşya ve meyve satışı ile ilgili olarak SODES kapsamında yaptırılan vitamin duraklarının şuanda 70 olduğunu ve bu sayının 100'e çıkartılacağını kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Türksoy da, Nemrut yolu ile ilgili olarak verdiği bilgide, "2009-2010 yıllarında yapılan çalışmalarla Tepehan-Nemrut grup yolunda genişletme çalışmalarına müteakip 11.4 kilometrelik bölümde asfalt kaplama yapılmıştır. 2011 yılı içerisinde ise yol genişletme çalışmaları ile Büyüköz ve Yandere köy girişlerinde bin 200 metreküp taşı işi tamamlanmış olup kalan 10.2 kilometrelik yolun asfalt kaplaması için elekaltı-mıcır ihalesi tamamlanmıştır" dedi.

Türksoy, Malatya il genelinde içme suyu konusunda sıkıntı yaşayan 9 köyden 5 tanesinin sorununun çözüldüğünü, geriye kalan 4 köy ile ilgili çalışmalarında sürdüğünü kaydetti.

Türksoy, Malatya’ya mevsimlik işçi olarak gelen işçilerin barınmaları ile ilgili olarak 3 yer tespit edildiğini ve Merkez Tepeköy'e 500 kişilik, Darende Yeniköy'e 400 kişilik ve Akçadağ ilçesine de 400 kişilik çadır kurulacağını ve çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu arada, Malatya il genelindeki yatırımlarla ilgili olarak şu bilgiler verildi:

"Malatya'da 2011 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam bin 252 adet proje yer almaktadır. Bu projelerden 118 adedi belediyelere aittir. 2011 yılı yatırım projelerinin sektörel dağılımı şu şekildedir; 588'i ulaştırma, 457'si diğer kamu hizmetleri, 109'u eğitim, 70'i tarım, 14'ü sağlık, 6'sı madencilik, 6'si imalat ve 2'si enerji sektöründe yer almaktadır. Yatırım projelerinin 2011 yılı toplam tutarı 2 milyar 503 milyon 427 bin TL'dir. Yıllara sari olan projelerin önceki yıllar harcaması 661 milyon 930 bin TL'dir. Yatırım projelerinin 2011 yılı ödeneği 347 milyon 275 bin TL olup, ikinci dönem sonu itibariyle 88 milyon 404 bin TL harcama yapılarak yüzde 25 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Yatırımcı kuruluşlar bazında yatırımların yılı ödenekleri değerlendirildiğinde İl Özel İdaresi 71 milyon 521 bin TL ile birinci, Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü 69 milyon 474 bin TL ile ikinci ve Malatya Belediyesi 38 milyon 398 bin TL ile üçüncü sırada yer almaktadır."

Toplantıda kamu kurum ve kuruluşları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız