SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Dip Noktadayız!.'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un yönetimsiz kalmasının ardından mahkeme heyetinin olağanüstü kongreye kadar yönetimi üstlenmesi için görevlendirdiği 3 kişilik kayyum heyetinin başkanı Atilla Kantarcı, sarı-kırmızılı kulübün çok ciddi ve çok kısa sürede çözümlenmesi gereken sorunlar yaşarken, buna ilişkin uyarılarının yeterince anlaşılmamasına sitem etti.

“USANDIM..”
Kantarcı, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, şöyle konuştu:

“Dünkü maçla ilgili fazla konuşmak istemiyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar sizlerle yaptığımız toplantıları, röportajları ve mülakatları arşivlerden çıkarttığınız zaman gerçekleri anlattığımız göreceksiniz.4-0’lık İstanbulspor galibiyetinden sonra bile yaptığım konuşmada, bu galibiyete sevinemediğimi, çünkü sorunların aynen yerinde durduğunu, Federasyona olan borcun yatırılmadığını, futbolculara söz verilen paraların hala ödenmediğini, şu anki galibiyetin çok şey anlam ifade etmediğini söylemiştim.Her haftada bunu üzerine basa basa tekrarlıyorum.Fakat maalesef ben sesimi herkese duyarmak istediğimi bildirirken her halde kimseye sesimi duyuramadığım kanaatindeyim, artık bu konuda fazla bir şey söylemekte istemiyorum.Karbon kağıdı gibi söylediklerimin aynısını söylemek istemiyorum, bundan usandım, kendime yediremiyorum açıkcası. Demek ki sesim bir yerlere ulaşmıyor. Bu saatten sonra fazla konuşmak istemiyorum.”

“PAZAR GÜNÜ YÖNETİM ÇIKMAZSA..”
Kantarcı, “18 Kasım’da Yönetim oluşmaz ise Malatyaspor Kulübün durumu ne olur?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Ben 18’inde değil, 11 Kasım’da Yönetimin çıkmasının şart olduğunu söyledim.Çünkü Erciyesspor maçında nelerin yaşanabileceğini bilenlerdenim. Defalarca söyledim burada ateş yanıyor, maalesef 11 Kasım’da yönetim çıkmadı bu şehirde. Dün ilgili mahkeme bizi çağırdı. Benim sizlere ‘18 Kasım’da eğer Yönetim oluşmaz ise 15 günlük ek süre verileceğini’ deklere ettiğimi bir konu vardı. Maalesef mahkeme bununda mümkün olamayacağını bize söyledi. Çünkü 1 ay içerisinde kulübü kongreye götürmemiz gerektiği bize bildirilmişti. Bu 1 aylık süre içerisinde de, ikinci 15 günlük sürenin yetmediği bize bildirildi. Yani yeni bir gelişme bu.18 Kasım Pazar günü yeni bir Yönetim çıkmadığı taktirde bu şehirde veya İstanbul’da, kulüp fesh olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Artık ilgililer, yetkililer bunu duysunlar ve öğrensinler, ne yapmaları gerekiyorsa yapsınlar. Eğer aday çıkmaz ise kulübün kapatılması işlemleri başlatılacaktır.”

“KRİZİ YÖNETEMEDİK..”
Atilla Kantarcı, “Kamuoyunda ümitsizlik hakim, herkes endişeli, sizin de ümidiniz kırılıyor mu her geçen gün?” şeklindeki bir soru üzerine de şöyle konuştu:

“Bakın şu Kayyum Heyeti Malatyaspor için bir şanstı. Şu kriz dönemi Malatyaspor için bir şanstı. Fakat maalesef bu dönemi hiç iyi geçiremedik, krizi yönetemedik.Bu krizi iyi yönetmiş olsaydık, Malatyaspor’un borç yapısındaki düşüş sağlanıp ve çok cüzi bir borç ile yeni yönetime teslim edilebilecekti. Bu sağlanamadı. Fakat umutsuz değilim, Yönetim çıkacağını umuyorum. Çünkü bu şehir çok büyük insanlar çıkardı. Bu konuda taşın altına elini koyacak çok insan olduğunu düşünüyorum. Çünkü gelebilecek en dip noktaya gelmiş durumdayız. Önümüzdeki 4 günlük bir süre var. Umudumu yitirmek istemiyorum. Valimiz Halil İbrahim Daşöz ile sürekli görüşüyoruz, bugünde bazı görüşmelerde bulunacağız.”

“MALATYA’DA VAR MIDIR BİLMEM..”
Malatyaspor Kayyum Heyeti Başkanı, bir basın mensubunun “Son günlerde Malatya bölüm daha güçlü olan ancak İstanbul veya Ankara’dan da çıkabilecek aday veya Malatya merkezli bir yönetim sıkça konuşuluyor. Sizin yorumuz nedir?” sorusunu da“Bakın bu yük çok fazla. Bunu kaldırmak kolay değil, 300-500 ile olacak bir hadise değil.Malatya’da bu işi kaldıracak insanlar var mıdır yok mudur onu bilemem. Muhakkak vardır buna inanıyorum. İstanbul desteli olabilir.Ancak bunu böyle sınıflandırmak veya ayırmanın yanlış olacağını düşünüyorum. Mutlak suretle bir parçası İstanbul’da olacak büyük bir ihtimalle. Ama yönetim kanadının buradan olması da faydalı olacaktır.” diye yanıtladı.

ULAÇ KADRO DIŞI..
Kayseri Erciyes maçının ilk yarısında forma giyen ve “çok kötü” bir performans sergileyen, devre arasında soyunma odasına girerken, kendisine tepki gösteren bazı taraftarlarla “edep dışı” diyaloğa girdiği için hakem tarafından oyundan ihraç edildiği soyunma odasında bildirilen ve takımı 10 kişi bırakan Ulaç Çağlayan’ın da süresiz kadro dışı bırakıldığı bildirildi.

Kantarcı, bu konuda da şunları söyledi:

“Ulaç, Erciyesspor maçının devre arasında soyunma odasına giderken, taraftarla diyaloga girdi. Biz tam soyunma odasına girdik, hocamız Ulaç’a ‘sen dinlen, yerine başka bir oyuncu girecek’ derken, 47ü ncü hakem gelerek Ulaç’ın kırmızı kart görüp oyundan atıldığını söyledi. Tabi ki olayın ne olduğunu tam bilmediğimiz için ben hakem odasına giderek Cem Deda’ya ‘Hocam hayırdır ne oldu?' derken, Deda olayın gelişimini anlatarak, Ulaç’ın soyunma odasına giderken uygunsuz hareketler yaptığını, gözlemci ve temsilcinin de olayı gördüğünü belirtti ve 'Bundan dolayı kırmızı kart göstermek durumunda kaldım‘dedi..Tabi ondan sonra yapacak başka bir şey yoktu. İkinci yarıya 10 kişi ile çıktık. Bu durumda çöküntüye uğramış bir takımın 10 kişi bırakılması ise affedilemeyecek bir hadisedir. Hocanın raporu doğrultusunda bu futbolcuya 32 bin 500 dolar para cezası, süresiz kadro dışı ve alt yapı ile çalışmalara çıkması kararını verdik.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız