SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Fazla Azalan Meslekler

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:15:10
En Fazla Azalan Meslekler
A- A+ PAYLAŞ

2014 yılın ilk altı ayında sayısı en fazla azalan meslek plak, bant, video, DVD kayıt, kiralama ve satıcılığı oldu. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 2014 yılın ilk altı ayında sayısı en fazla azalan mesleğin plak, bant, video, DVD kayıt, kiralama ve satıcılığı olduğunu bildirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk altı ayında sayısı en fazla azalan meslekleri açıkladı. Buna göre; plak, bant, video, DVD kayıt, kiralama ve satıcılığı sayısı en fazla azalan meslek oldu. Kuruyemiş ve Kurukahve satıcılığı ile hızarcılık ve bıçkıcılık da sayısı en fazla meslekler grubunda üst sıralarda yer aldı.

Yazıcı’nın verdiği bilgiye göre 1 Ocak 2014-30 Haziran 2014 arasında “Sayısı En Fazla Azalan Meslekler” şöyle: Plak, Bant, Video, VCD, DVD Kayıt, Kiralama ve Satıcılığı yüzde 50, Kuruyemiş ve Kurukahve Satıcılığı yüzde 39, Hızarcılık ve Bıçkıcılık yüzde 34, Motorsuz Taşıt Aracı Nakliyeciliği yüzde 29, Bakırcılık, Kalaycılık, Lehimcilik yüzde 26, Motorlu Araçlarla Karayolu Taşımacılığı yüzde 25, Soba, Kazan ve Benzeri İmal, Satış ve Tamirciliği yüzde 23, Marangoz Modelciliği yüzde 17, Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Şekerli Maddeler İmalciliği yüzde 15 ve Ayakkabı, Terlik vb. Deri Eşya Satıcılığı ve Tamirciliği yüzde 13.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız