SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Fazla Etkilenen Öğrenci'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Kentleşmenin Eğitim Üzerindeki Etkileri" konulu konferans düzenlendi.

Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) bulunan Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi salonundaki konferansa, Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Taşçıgil, Dr. Cafer Karabulut, okul müdürü Mustafa Adıgüzel konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Adıgüzel, eğitimin planlanması ve geliştirilmesinde kentleşme bilincinin önemli yeri olduğunu belirterek, "Eğitimin en temel unsuru öğrencilerdir. Dolayısıyla kentleşme sürecinden en fazla etkilenen kesim öğrenci kesimidir. Öğrencilerin gittikleri ortamda psikolojik ve sosyal yönden adaptasyonu belli bir zaman almakta ve bu süreç içerisinde birey kendine özgü ortamlar oluşturmak zorunda olduğundan dolayı eğitim sürecini olumsuz etkileyebilmektedir. Ayrıca kentleşme sürecinde eğitim ortamlarının önceden planlanması ve bu plan dahilinde eğitim hizmetlerinin sürdürülmesi, o kentin eğitim-öğretim seviyesine olumlu yönde ivme kazandıracaktır. Bu anlamda, şehir planlamacılarının bu konuya daha fazla önem vermeleri gerekiyor" dedi.

Bireylerin kentleşme bilinci noktasında önemli görev ve sorumlulukları olduğunu vurgulayan Adıgüzel, "Özellikle doğanın ve çevrenin korunmasına yönelik bilinçli bir toplum kesimi oluşmalı. Kentleşme ile ilgili olarak eğitim kurumlarına yönelik verilecek bu tür konferanslar önemli bir boşluğu dolduracağı inancını taşıyorum" diye konuştu.

Bu arada, konferansta Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanlarından Dr.Cafer Karabulut, kentleşmenin eğitim üzerindeki etkileri konusunda bilgiler verirken, Sigarayla Savaşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Taşçıgil, sigara alışkanlığının sağlığın yanı sıra insan psikolojisini de olumsuz etkilediğini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız