SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Fazla Göç Malatya'ya

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılan araştırmaya göre, kişi bazında en fazla göç veren ilin Erzurum olduğu belirlendi.

Tarımda makineleşmenin artmasıyla birlikte artan işsizliğin yanı sıra sosyal, coğrafi ve dini sebeplerle artan göçler, özellikle doğudan batıya, kırlardan kentlere doğru gerçekleşiyor. Kentlerdeki sanayileşme, eğitim ve sağlık hizmetlerinin yaygın, hayat standartlarının yüksek olması ve yeni iş olanakları elde etme gibi faktörler, iç göçlerin en önemli sebepleri arasında yer alıyor. TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre, göç vermede Doğu ve Güneydoğu illeri ilk sıralarda yer alıyor.

TÜİK’in araştırmasına göre alınan ve verilen göçün birbirinden çıkarılması sonucu elde edilen net göç hızı sıralamasında Muş ilk sırada, Erzurum ikinci, Ağrı üçüncü sırada yer alıyor. TÜIK verilerine göre, Doğu Anadolu’da kişi bazında en fazla göç veren il Erzurum olurken, en fazla göç alan il ise 25 bin 200 kişiyle Malatya.
Bir yıllık sürede 264 bin 562 kişinin göç ettiği, 168 bin 624 kişinin ise bölgeye geldiği araştırmada, Erzurum’un bölge toplamında aldığı göç payının yüzde 11.26, verdiği göç payı ise yüzde 16.47 olduğu bildirildi. Bölge illeri içerisinde en fazla göçü Erzurum verirken, 30 bin 275 kişiyle Van ikinci, 27 bin 830 kişiyle Malatya üçüncü, 27 bin 450 kişiyle Ağrı dördüncü, 25 bin 896 kişiyle Muş beşinci, 20 bin 957 kişiyle Bitlis altıncı sırada yer aldı. Kars’tan 17 bin 726, Ardahan’dan 7 bin 447, Iğdır’dan 9 bin 356, Elazığ’dan 18 bin 813, Bingöl’den 10 bin 192, Erzincan’dan 11 bin 976, Tunceli’den 6 bin 68 ve Hakkâri’den ise 6 bin 981 kişi göç etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız