SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Fazla Sahte Diploma İnönü Üniversitesi'nin!.

0
Güncellendi - 2016-08-11 18:06:48
En Fazla Sahte Diploma İnönü Üniversitesi'nin!.
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, FETÖ Soruşturması kapsamında, sadece Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki personelle ilgili yapılan araştırma sonucu bugüne kadar ortaya çıkarılan sahte lisans diplomalarıyla ilgili konuyu, “Sahte Diplomanı Al da Gel” başlığıyla yazdı. Selvi’nin yazısında yer alan sahte diploması düzenlenmiş üniversiteler arasında 36 kişi ile İnönü Üniversitesi’nin ilk sırada yeralması dikkat çekti.

Selvi’nin yazısında yeralan bilgiye göre, 1997- 2015 arası dönemin incelenmesiyle saptanan sahte diplomaların, hangi üniversiteler adına düzenlenmiş olduğuna ilişkin rakamlar şöyle:

İnönü Üniversitesi 36,

Sakarya Üniversitesi 23,

Anadolu Üniversitesi 23,

Mustafa Kemal Üniversitesi 22,

Çukurova Üniversitesi 9,

Niğde Üniversitesi 8,

Harran Üniversitesi 2,

Selçuk Üniversitesi 2,

Gazi Üniversitesi 2,

Kazak Devlet Üniversitesi 2,

Dicle Üniversitesi 1,

Ahi Evran Üniversitesi 1,

Ege Üniversitesi 1,

Atatürk Üniversitesi 1.

Selvi’nin konuya ilişkin yazısını hurriyet.com.tr’ye aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/abdulkadir-selvi_615/sahte-diplomani-al-da-gel_40188606#

Bu arada, Malatya’da FETÖ/PDY bünyesindeki bazı özel okullarda, özellikle yurt dışındaki okullardan alınmış sahte diploma ya da denklik belgeli öğretmenler çalıştırıldığı yolundaki iddialar, bu okullarda bir dönem memur olarak görev yapan Ahmet Korkmaz tarafından geçtiğimiz yıllarda bir basın toplantısıyla gündeme getirilmiş, Korkmaz konuyu defalarca gündeme getirmesine rağmen dönemin Mehmet Bulut yönetimindeki Milli Eğitim Müdürlüğü’nü herhangi bir işlem yapmamakla suçlamıştı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- hurriyet.com.tr.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    1997 den beri öss sınav cevapları satılıyor denirdi..kim çaldığı belli oldu..milletin hakkını yiyip haktan bahsederler..işte cemaatların iki yüzlülüğü..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Önal (7 yıl önce)
    Beyler beyler tüm emek hırsızlarının adları açıklanmadıkça sizlerde suçlusunuz. Sadece sahte diploma sahipler, değil: ÜDS, YDS, ÖSYM, vb sınavlarda hırsızlık yapanlarda açıklanmalı. UNUTULMAMALIKİ 15 TEMMUZU YAPANLAR SINAV HIRSIZLARIDIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (7 yıl önce)
    Doğru söylüyor.Ahmet KORKMAZ ın elinde dosya kabarık.O dönemin yetkilileri sahte denklik belgeleriyle FETO okullarında görev yaptılar.Hatta sahtekarlıktan YEŞİLYURT SAVCILIĞI o öğretmenlere ceza vermişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Avcı (7 yıl önce)
    Yazıda 1998 den beri öğretmenlik yapanar olduğu yazıyor.Bunlar ihbar v.b. açığa çıkanlar bilinmiyenler ne kadar Allah bilir şöyle düzgün bir incelemede neler çıkar.
    0
    0
    Yanıtla