SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Fazla Taraftar Hangi Takımda?

A- A+ PAYLAŞ

Bilyoner.com, 1 milyon üyesini kapsayan bir araştırmayla “Türkiye’nin Taraftar Haritası”nı çizdi.

Türkiye’nin 81 ilinde hangi takım taraftarlarının çoğunlukta olduğunu gösteren araştırmaya göre, 5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da en çok taraftarı olan takım Fenerbahçe iken; İzmir, Bursa ve Adana’da ise Galatasaray taraftarı çoğunlukta. Türkiye genelinde ise taraftarların %35’i Galatasaray, %33’ü Fenerbahçe, %20’si de Beşiktaş taraftarı.

Trabzon’daki Trabzonspor taraftarı oranının %72 olduğunu ortaya koyan araştırmada, 4 büyük takım dışında araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar ise Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu.

Bilyoner.com’un Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre, 51 ilde Galatasaray, 29 ilde Fenerbahçe, 1 ilde ise Trabzonspor taraftarı çoğunlukta.

1 milyon kişiyi kapsayan araştırma, Türkiye’nin hangi ilinde hangi takım taraftarının çoğunlukta olduğunu ortaya koyarken, ilginç rakamlara da işaret ediyor. Araştırmaya göre Türkiye genelinde Galatasaray taraftarının oranı %35 iken, Fenerbahçe’de bu oran %33. İki takımı %20’yle Beşiktaş ve %4’le Trabzonspor taraftarı izliyor. Diğer takımların toplam oranı ise %8’e karşılık geliyor.

5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da Fenerbahçe taraftarı çoğunluktayken; İzmir, Bursa ve Adana’da Galatasaray taraftarı sayısının daha fazla olduğu görülüyor:

İstanbul: %36 FB - %34 GS - %21 BJK
Ankara: %34 FB - %33 GS - %22 BJK
İzmir: %37 GS - %32 FB - %18 BJK
Bursa: %34 GS - %28 FB - %20 BJK
Adana: %39 GS - %24 FB - %20 BJK

Araştırmadaki en yüksek yüzde ise Trabzon iline ait. Araştırma verileri, Trabzon’da Trabzonspor taraftarının %72 gibi yüksek bir oranda çoğunlukta olduğunu gösteriyor. Karadeniz Fırtınası’nın ardından %10’la GS ve %7’yle FB geliyor.

81 ilin büyük çoğunluğunda, birincilliğin GS ve FB arasında el değiştirdiği, BJK’nin üçüncü sıradaki yerinin ise birkaç il dışında değişmediği görülüyor. Türkiye genelinde hiçbir ilde “En çok taraftarı olan 1. veya 2. kulüp” unvanını ele geçiremeyen Kara Kartal taraftarının en çok olduğu il ise %25’le Balıkesir.

Bilyoner.com’un araştırması, taraftarların kendi şehirlerinin takımlarına olan ilgisini ortaya koyarak en fanatik illeri de belirledi. 4 büyük takım dışında, araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu.

Diyarbakır’da GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan üçüncü takım %17’yle bu yıl tekrar Turkcell Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor olurken, Eskişehir’de Eskişehirspor %27’yle Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer aldı.

Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Malatya’da ise Malatyaspor yüzde 23’le GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan takım olarak dikkat çekti. Sivas da en fanatik illerden biri olarak araştırmadaki yerini aldı. Sivas’taki taraftar dağılımı şöyle şekillendi: %29 FB - %28 GS - %26 Sivasspor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız