SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Güvensiz Başkent Ankara!."

0
Güncellendi - 2016-03-20 18:19:56
A- A+ PAYLAŞ

Haziran Bölge Emek Formu Malatya’da gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Arka arkaya patlayan bombaların ardından Avrupa’nın en güvensiz başkenti Ankara, en güvensiz metropolü ise İstanbul oldu.”dedi.

Birleşik Haziran Hareketi tarafından organize edilen, Bölge Emek Formu Malatya’da gerçekleştirildi.Foruma, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Malatya Meclisi Eş Sözcüsü Ali Ekber Baytemur ve yürütme Kurulu üyesi Kemal Irmak’ın açılış konuşmalarının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye’de ki emek sömürüsü, TBMM’de yaptıkları çalışmalar ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KATLİAMLAR SÜRECİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“Suruç’ta 33 gencin katledilmesiyle başlayan, ardınca Ceylanpınar’da 2 polisin katledilmesi 10 Ekim’de zirve yapan bir katliamlar süreciyle karşı karşıyayız.” Diyen Ağbaba, “Cumhurbaşkanı en başından beri ‘400 milletvekili verirseniz kaos olmaz’ dedi.7 Hazirandan beri can güvenliğimiz kalmadı.Türkiye’nin hiçbir yerinde insanlar sokağa çıkma cesareti gösteremiyor. Artık Avrupa’nın en güvensiz başkenti Ankara, en güvensiz metropolü ise İstanbul oldu.” İfadelerini kullandı.

HİÇ KALEM TUTANLA, SİLAH TUTAN BİR OLUR MU?

Ağbaba ; “Eli kanlı katiller içinizde gezerken, canlı bombalar piknik yapa yapa  Ankara’ya, İstanbul’a giderken, sadece düşünce özgürlüğünü savunduğu için akademisyenler içeri atılıyor. Cumhurbaşkanı, ‘yeniden bir terör tanımı yapalım’ diyor. Konuştuğu cümleler, benim için silah tutan da bir kalem tutan da bir anlamına geliyor. Hiç,silah tutanla, kalem tutan bir olur mu? ‘Ya benim yanımda olacaksınız, ya terörün yanında olacaksınız’ diyor. Biz ne senin ne de terörün yanıdan olacağız. Biz, demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

KATLİAMLAR BEYRUT’U GEÇTİ

“12 Eylül’den beter günler yaşıyoruz.Böyle giderse kendilerine muhalif herkesi tutuklayacaklar.” İfadeleriyle konuşmasını sürdüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Eskiden Terör denildiğinde akla, Irak, Beyrut Afganistan gelirdi. Son 4 ayda, Türkiye’de ki katliamların sayısı Bağdat’ı, Beyrut’u geçti.Bu katliamların yapılmasına göz yumanlar,destekleyenler, görmezden gelenler büyürken, bu katliamlardan mağdur olanların düşünceleri geriliyor.”dedi.

ÖRGÜTLENMEK YAŞAMSAL ÖNEM TAŞIYOR

Örgütlenmenin yaşamsal önemi olduğunu belirten Ağbaba, “4+4+4 ucube yasası toplumun tüm kesimlerinin etkileyen bir yasaydı.Yasaya o dönem sadece eğitim örgütleri ile  CHP karşı çıktı.Kızılay’da 2-3 bin kişilik eylemler yapıldı.karşı çıkanların sayısı 50 bin kişilik bir eylem yapsaydı o yasa bu kadar rahat geçmezdi. 10 Ekim’de 10.04 de içinde Malatyalı gençlerimizin de bulunduğu 102 kişi katledildi. 10.04 de patlama oldu,  12.30 dan itibaren çeşitli TV kanallarında bu katliamın bombacısının kim olduğuyla ilgili açıklamalar yapılmaya başlandı. Pek çok kanalda profesörler, terör uzmanları çıkıp, PKK, DHKP-C,IŞİD,kokteyl diye yorumlar yapıldı. Oysa, hiç kuşkuya yer bırakmayacak şekilde, savcılık da ertesi gün açıkladı bu eylemi IŞİD militanları yaptı. Ama algı yönetimiyle olayı saptırmaya çalıştılar” ifadelerini kullandı.

Bülten

f2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız