SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Güzel Buzağı' Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:27:39
'En Güzel Buzağı' Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin geleneksel hale getirdiği ‘En Güzel Buzağı’ yarışmasının bu yıl 9’uncusu yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür A . Ş tarafında organize edilen 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ‘En Güzel Buzağı’ yarışmasına Yazıhan’dan katılan Şaban Karakoç’un yetiştirdiği buzağı birinci olurken, Battalgazi’den Eyüp Kılıç isimli yetiştiricinin buzağısı ikinci, Yeşilyurt’ta Önder Öztaş’ın sahibi olduğu buzağı ise üçüncü oldu. 

Simental cinsi buzağıların yarıştığı yarışmada buzağısı birinci olan yetiştiriciye tam, ikinci olan yetiştiriciye yarım ve üçüncü olan yetiştiriciye ise çeyrek altın hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm yetiştiricilere yem ve çeşitli hediyeler verildi.

Mişmişpark Fuar alanındaki yarışmaya yetiştiricilerin yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergün Günaydın ile vatandaşlar katıldı. 

Buzağı yarışmasında konuşan Malatya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergün Günaydın, Birliği temel amacının üstün verimli hayvanların yetiştirilmesi, ön soy kütüğü ve soy kütüğüne ait işletmelerin verim kayıtlarının tutulması olduğunu belirterek, yapılan faaliyetlere ilişkin şu bilgileri verdi: “Üyelerimizin ihtiyaçlarının temini için hayvansal üretim ve ürünlerin, yem katkı maddeleri, yem temini, yem tohumlarının temini ve Malatya’daki hayvan varlığının kayıt altına alarak ıslahını sağlamaktır.  Birliğimiz bu amaçla hayvan ıslahını sağlarken, diğer yandan Tarım Bakanlığımızın verdiği destekleri de yetiştiricilerimize ulaştırmaktadır.”

“317 işletmeye 2 milyon 559 bin TL destekleme ödemesi yapılacak”

Anaç sığır desteklemeleri ve Malatya’nın büyükbaş hayvancılık potansiyeline ilişkin bilgiler de veren Günaydın, “Anaç sığır desteklemeleri kapsamında toplam bin 317 işletmeye 2 milyon 559 bin TL, buzağı desteklemeleri kapsamında 554 işletmeye 279 bin 208 TL birliğimizi aracılığı ile dağıtılacaktır. Birliğimize e-ıslah sistemi ile yaklaşık 70 bin hayvan kaydı yapılmış durumundadır” dedi. 

Günaydın ayrıca, bu yarışmalarla üreticinin teşvik edilmesini ve hayvancılığın şehirle buluşmasını amaçladıklarını belirtti. 

“Hayvancılık desteklemeleri yüzde 30’lara çıktı”

Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise Bakanlığın son yıllarda verdiği hibe ve desteklemeler sayesinde hayvancılık potansiyelinde önemli gelişmeler sağlandığını bildirdi.   Tarladan sofraya kadar tarımsal üretimin her aşamasında hibe desteği sağlandığını vurgulayan Ali Selvi  “2014 yılında tarım sektörüne 10 milyar TL hibe desteği ödenmiştir. Bunun 3 milyar lirası hayvancılık destekleridir.  Son on yılda toplam tarım destekleri içinde hayvancılığa ayrılan pay Yüzde 4’ten yüzde 30’lara çıkarılmıştır” dedi.

“Hayvan varlığımız 435 bin adet”

2014 yılı içinde Malatya’daki tarımsal üretim ve hayvansal desteklemelere ilişkin rakamlar da veren Ali Selvi, bunun 16 milyon TL’lik bölümünün hayvancılık desteklemeleri olduğunu ifade etti.  Malatya’da 300 bin küçükbaş, 135 bin de büyükbaş hayvan varlığı bulunduğunu söyleyen Selvi, “Potansiyelimiz göz önünde bulundurulduğunda bu durum yeterli değildir. Yüzde 41’lik sulu tarım arazisi ve yüzde 47’lik mera varlığı ile ilimiz hayvancılığa son derece elverişlidir. Hayvancılık potansiyelimizi daha üst seviyeye çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız