SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Güzel Kayısı Sizde..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın Özbek konuğu, en güzel kayısının kendi ülkelerinde yetiştiğini sandığını ancak Malatya'ya gelince bu fikrinin değiştiğini söyledi.

Yeşilyurt Kiraz Festivali için Malatya'ya gelen konuklardan bir grubun Malatya Belediye Başkanı Akın'a yaptıkları ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Yeşilyurt 14’üncü Kiraz, Kültür ve Spor Festivaline katılmak üzere Malatya’ya gelen Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Özbekistan Büyükelçiliği Müsteşarı, Ateşe Nadir Haşimov, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı, hemşehrimiz Cevat Durak, Kazakistan Fahri Elçisi Kürgan Balkan, Star Gazetesi Yazarı, Halit Tunç, Yeni Asır Gazetesi Yazarı – Ege Tv Programcısı Kemal Önderoğlu, İzmir Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ümit Yaldız, Maliye Vergi Denetimleri ve Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mevlüt Güzel, İş Adamı Ahmet Aydoğan, İzmir TSO Meclis Üyesi Abdurrahman Aydoğan, İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği Başkan Yardımcısı Mukbil Kuleci, Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, İş Adamı Bilal Doğan, Kavuklar Grup Yöneticisi Ayşenur Şen, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile birlikte, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a ziyarette bulundular.

27 Haziran Cuma günü gerçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Malatya’ya ilk defa geldiğini, Malatyalıların çok iyi insanlar olduğunu, en güzel kayısının Özbekistan’da yetiştiğini sandığını, ancak Malatya’ya gelince bu fikrinin değiştiğini belirterek, en güzel kayısının Malatya’da yetiştiğini söyledi.

Büyükelçi Kadirov, “Türkiye ile Özbekistan arasında siyasi, iktisadi hiçbir problem yoktur. Özbekistan halkı, en büyük dostumuzun Türkiye olduğunu hiç unutmaz. Özbekistan’da Türk iş adamları var. Kardeş ülkemiz Türkiye’nin iş adamlarının Özbekistan’a yatırmalarını kolaylaştırmak için çeşitli kanunlar çıkarttık. Türkiye bizim için önemli ülke. Malatya’da kayısı, kirazın yanı sıra tekstil sanayisi var. Biz Malatyalı iş adamlarını Özbekistan’a yatırım yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Özbekistan’ın ekonomik yapısıyla ilgili bilgiler veren, Özbekistan Büyükelçiliği Müsteşarı, Ateşe Nadir Haşimov, Özbekistan’ın doğal ikliminin Malatya ile benzer olduğunu, Malatya’da yetişen kayısı, kiraz ve benzeri meyvelerin Özbekistan’da da yetiştiğini, Özbekistan’da ayrıca tekstil sektörünün olduğunu belirterek, Malatya ile benzer alanlarda iş yaptıklarını ve daha fazla iş birliği için Malatyalı iş adamlarını Özbekistan’a davet etmek için Malatya’ya geldiklerini söyledi.

Haşimov, “Geçmişte Özbekistan’ın Buhara şehriyle Malatya şehri Kardeş Şehir oldu. Özbekistan’da şu anda 500’ün üzerinde Türk iş adamı çeşitli alanlarda iş yapıyorlar. Malatya’dan gelen Mert İplik ve Kölük İplik, işletme kuruyorlar. Özbekistan Pamuk üretiminde Dünya beşincisi, gelen yatırımcılara 5 ile 7 yıl arasında vergi muafiyeti sağlıyoruz. Yatırımla ilgili yeni yasalar çıkarttık. Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret hacmi 1 milyar doları geçiyor. Malatyalı iş adamlarının başarılarını biliyor ve duyuyoruz. Bu vesile ile Malatyalı iş adamlarını Özbekistan’a davet ediyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı H. Cemal Akın, kardeş ülke konuklarını Malatya’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Başkan Akın, “Biz bir milletiz, 21. asrın Türk asrı olacağına inancımız tamdır. Bunun meydana gelmesi için birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Ekonomik ve sosyal yönden bir birimizi desteklememiz gerekiyor. Eğer biz, bir birimizi böyle desteklersek neticeye en kısa zamanda ulaşırız. Türk iş adamları ve yatırımcılar bilgi birikimlerini Özbekistan ve diğer Türk Cumhuriyeti Devletleriyle paylaşmaya hazırlar. Bu görüşmeler bir birimizi daha iyi tanımamıza sebep olacak” dedi.

İzmirli iş adamı ve gazetecilerini de Malatya’da görmekten son derece mutlu olduğunu, Malatyalı Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın İzmir’de gösterdiği başarıların hemşehrilerini ve kendisini mutlu ettiğini kaydeden Başkan Akın, “Malatya Selçuklular döneminden beri ilim, siyaset ve devlet adamı yetiştiren bir merkez halindedir. Malatya İslam Coğrafyasının her yerinde hizmet veren güzel ilim adamları ve devlet adamları yetiştirmiştir. Cumhuriyet döneminde iki Cumhurbaşkanı, iki de Başbakan yetiştirmiştir. Ben, böyle bir kentte hizmet etmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum”dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, konukları 16 – 20 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Malatya Fuarına davet etti.

Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a plaket, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı hemşehrimiz Cevat Durak da, Karşıyaka Belediyesi kültür yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye ederken, Başkan Akın Büyükelçi Kadirov’a kayısı ve kayısı kristali, diğer konuklara da kayısı hediye etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız