SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Güzel Kuzu Yarışması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:11:39
En Güzel Kuzu Yarışması
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 5 Nisan’da Malatya’da yapılacak olan kuzu yarışması için müracaatlar başladı. 

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, bu yıl 5. En Güzel Kuzu Yarışması’nı yapacaklarını ve müracaatlarının başladığını söyledi.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin de katkılarını sunduğu ‘5. En Güz Kuzu Yarışması’ elemelerinin 12 Mart itibari ile başladığını belirten İhsan Akın, 25 Mart’a kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüklerine müracaatların devam edeceğini dile getirdi.

Bu süre içerisinde değerlendirmelerin ilçe müdürlüklerindeki teknik elemanlar tarafından yapılacağını söyleyen Akın, 25 Mart’tan sonra finale kalanların ise 5 Nisan 2015 Pazar günü saat 11.00’de juri önüne çıkacağını söyledi. Finalde 25 kuzunun birincilik için yarışacağını kaydeden Akın, “Biz bu yarışmayı geleneksel hale getirdik. Çünkü kuzu yetiştiricilerimiz bizim için çok önemli. Aslında kuzularımızın hepsi bizim için birinci ama bu yarışma ile kuzu yetiştiricilerimizin daha iyi kuzuları yetiştirebilmesi adına bir farkındalığının oluşturulması gayretindeyiz. Üreticilerimizin daha fazla desteklenmesi adına böyle bir böyle bir yarışmayı düzenliyoruz” dedi.

Akın, tüm Malatyalıları ve il dışındaki üreticileri bu etkinliklerine davetli olduklarını belirterek “Ben şimdiden programın hayırlı olmasını diliyor herkesi kuzu yarışmamıza bekliyorum. Özellikle hayvanları görmeyen küçük çocuklarımızın orada gelip bu kuzuları sevmesi kucaklaması imkanından faydalanması adına güzel bir program olduğunu ve güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda herkesi programa bekliyoruz” diye konuştu.

Akın, yarışmada birinci olan kuzu yetiştiricisine tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın takdim edileceğini, ayrıca finale kalan tüm üreticilere hediye çeki ve katılım belgesi ile yem verileceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız