SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Güzel Kuzu Yarışması Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-04-15 21:17:48
En Güzel Kuzu Yarışması Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan ‘En Güzel Kuzu’ yarışması Mişmiş Park Fuar alanında gerçekleştirildi.  25 kuzunun katıldığı yarışmada birinciliği, Yazıhan’dan katılan yetiştirici Hüseyin İncesu’nun kuzusu alırken, Arapgir’den katılan Adem Arslan’ın kuzusu ikinci, Arguvan’dan katılan Vahap Bostancı’nın kuzusu ise üçüncü oldu. Dereceye giren yetiştiricilere tam, yarım ve çeyrek altın verilirken, bütün yetiştiricilere Esenlik’ten alış veriş çeki, elektrikli su ısıtıcısı, çaydanlık seti ve yem gibi çeşitli hediyeler verildi.

Mişmiş Park Fuar alanındaki yarışmaya Vali Yardımcısı Bülent Güven, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Ziraat Odaları Koordinatörü Yunus Kılınç, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, muhtarlar, yetiştiriciler ve fuara gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın,  bu yıl 6. Kez  ‘En Güzel Kuzu’ yarışmasını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, hayvan yetiştiriciliğinde farkındalığı arttırmak ve çiftçileri bu alana yöneltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan da, fuarların bir kentin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarının karşılanması için çok önemli etkinlikler olduğunu söyledi.  Fuarın bu yıl büyük ilgi gördüğünü ifade eden Turan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’da bulunan ve kuzu yarışmasına katılan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, birçok yerde fuara katıldığını belirterek, bu türden yarışmaların tarım ve hayvancılığın teşvik edilmesi açısından önemli etkinlikler olduğunu belirtti. Tarhan “İlk defa bu kadar doğal güzel emekle hazırlanmış dikkat çekecek bir fuara katılıyorum. Ben bu fuarı düzenleyen kadroya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Bülent Güven ise,  Malatya’nın hayvancılık potansiyelinin fazla olduğunu ifade ederek, meraların verimli kullanımı, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte bu potansiyelin artacağına inandığını ifade etti. Vali Yardımcısı Güven “İnşallah Malatya’yı bu konuda daha iyi noktalara taşıyacak çalışmaları yapacağız” dedi.

hhYapılan konuşmaların ardından dereceye giren kuzular açıklandı. Buna göre,  Yazıhan’dan katılan yetiştirici Hüseyin İncesu’nun kuzusu ‘En Güzel’ birinci kuzu seçilirken, Arapgir’den katılan Adem Arslan’ın kuzusu ikinci, Arguvan’dan katılan Vahap Bostancı’nın kuzusu ise üçüncü oldu. Kuzuları dereceye giren yetiştiricilere altın hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm yetiştiricilere de çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmanın sonunda yetiştiriciler ve protokol üyeleri kuzularıyla birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

61cb33a6-f239-486e-a126-4b197577b4bf

e7db9733-acd6-481a-81e8-a55c8c99136d

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vedat (7 yıl önce)
    Fuar kısmı bence olmalı Fakat eğlence işin içine girmemeli. Sonuç olarak bu sektörlerden ekmek yiyen insanlar var. Terörün ekmeğine yağ süreriz diger durumda diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (7 yıl önce)
    Turkiye yangın yeri hergun şehit haberleri gelirken bizim başkan halen fuardan bahsedip 13 fuar yapıcaz diyor bu sene biraz duyarlı olsalardı bu seneki bütün fuarları iptal ederlerdi maalesef o duyarlılık yok yazık!
    0
    0
    Yanıtla