SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Güzel Kuzu Yazıhan'dan

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:57
En Güzel Kuzu Yazıhan'dan
A- A+ PAYLAŞ
Tarım Fuarı kapsamında Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Malatya Tarım İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘En Güzel Kuzu’ Yarışması bugün yapıldı. 20 yetiştiricinin yarıştığı finalde, jurinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmada 1.’liği Yazıhan’dan Ferhan Güler, 2.’liği Akçadağ’dan Kamil Yavuz, 3.’lüğü ise Kuluncak’tan Hasan Kalkan’ın kuzuları kazandı. 
 
Mişmiş Park Fuar alanında düzenlenen yarışma törenine AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Dairesi Yetkilisi Müşaver Gül, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, kaymakamlar,  küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 
 
Törende ilk olarak konuşan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, birlik olarak küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunlarının çözümü için ekonomik, sosyal ve eğitsel anlamda çok sayıda proje yürüttüklerini belirterek ’Bu projelerimizin yanı sıra yetiştiricilerimizin özendirilmesi, emeklerinin takdir edilmesi için çeşitli yarışmalar düzenliyoruz’ dedi. En Güzel Kuzu Yarışması’nı yetiştiricilerin özendirilmesi ve emeklerinin ödüllendirilmesi anlamında büyük önem taşıdığına vurgu yapan Akın, ‘Projelerimizde ve yarışmalarımızda bize her zaman destek olan sayın milletvekilimiz Ömer Faruk Öz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcımız Sayın İbrahim Özcan, Tarım İl Müdürümüz Hamit Aygül ve tüm yetiştiricilerimize teşekkürlerimi sunuyorum’ diye konuştu. 
 
Tarım İl Müdürü Aygül: Tarım ve Hayvancılık Üretiminde Önemli Artışlar Sağladık 
 
Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise konuşmasında Malatya’da tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin istatistiksel veriler sundu. Malatya’nın 580 bin hektarlık mera alanı ile önemli bir hayvancılık merkezi olduğunu belirten Aygül, ‘Ancak meralarımızdaki ot kalitesinin düşük olması ve yağışların azlığı nedeniyle küçükbaş hayvancılığımız istenilen seviyede değil. Son yıllırad mera ıslah çalışmaları ile ve bakanlığımızın desteği ile küçük ve büyük baş hayvancılık yetiştiriciliğinde önemli gelişmeler kaydedildi’ dedi. Aygül, 2011 yılında küçükbaş hayvancılığın % 5, büyük baş hayvancılığın ise % 25 arttığını, et üretiminde % 7.7, süt üretiminde de % 25 artış kaydedildiğini söyledi. 
 
Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Özcan: Küçükbaş Hayvan Sayısı 29,5 Milyona Çıkarıldı
 
Törende daha sonra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan konuştu. Özcan, 2007–2008 yıllarında yaşanan kuraklıkla birlikte küçükbaş hayvan sayısında azalma olduğunu fakat bakanlığın teşvik ve destekleri ile bu sıkıntının 1 yıl gibi kısa sürede telafi edildiğini belirterek ‘2011 yılında küçük baş hayvan sayısı yeniden 29.5 milyona çıktı. Bizim coğrafyamızın meteorolojik, toprak yapısı gereği üretime en uygun hayvan yetiştiriciliği koyunculuktur. Bu alanda bakanlığımız önemli destek ve teşviklerin yanı sıra ciddi kaynak ayırdı. Sadece geçen yıl üreticilerimize 180 milyon TL destek sağlandı. Bu yıl hayvancılık sektörünün desteklenmesi için de büyük kaynaklar ayrıldı’ diye konuştu. 
 
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz: Hükümetin Tarım Politikaları Sayesinde Ciddi Gelişmeler Sağlandı 
 
Törende son olarak konuşan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, hükümetin tarım ve hayvancılık alanındaki teşvik ve destek politikasını anlattı. 10 yıllık AKP hükümeti döneminde tarım ve hayvancılık alanında önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Ömer Faruk Öz ‘Ancak geldiğimiz noktadaki destekler yeterli mi? Henüz değil. Çünkü girdi maliyetlerinin başında gelen yem ve bitkisel üretim masrafları nedeniyle bu destekleri daha da arttıracağız’ dedi. Yarışmayı düzenleyen Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Malatya Tarım İl Müdürlüğü’ne teşekkür eden AKP Milletvekili Öz ‘Yetiştiricilerin özendirilmesi konusunda yapılan bu tür çalışmalar hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlayacaktır’ şeklinde konuştu. Öz, konuşmasını kısa keserek ‘Artık sözü kuzulara verelim’ dedi. 
 
Yarışma törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Mücahit Fındıklı kutlama telgrafı gönderdi. 
 
Konuşmalar sonrasında, ‘En Güzel Kuzu Yarışması’nda dereceye giren yetiştiricilerin isimleri açıklandı. Jurinin değerlendirmesi sonucunda, yarışmada 1.’liği Yazıhan’dan Ferhan Güler, 2.’liği Akçadağ’dan Kamil Yavuz, 3.’lüğü ise Kuluncak’tan Hasan Kalkan’ın kuzuları kazandı. 
 
Yarışmada kuzuları dereceye giren yetiştiricilerden 1.’ye Cumhuriyet altını ve 100 TL değerinde hediye çeki, 2.’ye yarım altın ve 100 TL değerinde hediye çeki, 3.’ye ise çeyrek altın ve 100 TL’lik hediye çeki verildi. Finalde yarışan tüm kuzu yetiştiricilerine ayrıca hayvan yemi ve çeşitli hediyeler ile katılım sertifikası verildi. 
 
Birlik Başkanı Akın’dan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Özcan’a Plaket 
 
Bu arada yarışmanın ardından Tarım Fuarı standlarını gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin standını da ziyaret ederek, standda bulunan yetiştiricilerle bir süre sohbet etti. Birlik Başkanı İhsan Akın, ziyaret sırasında Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan’a Malatya ziyareti anısına ve birlik çalışmalarına verdiği desteklere teşekkür için bir plaket sundu. Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise, Genel Müdür Yardımcısı Özcan’a kayısı armağan etti. 
 
Haber – Fotoğraf: Niyazi DOĞAN – Güler HAZAR 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız