SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Güzel Kuzu' Yazıhan'dan

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da en güzel kuzu yarışması düzenlendi.

Tarım İl Müdürlüğü ile Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından fuar alanında düzenlenen yarışmaya 20 kuzu katıldı.

Yarışmayı; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Fuarcılık Genel Müdürü Murat Nalçacı, Esnaf ve Sanatlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da izledi.

En Güzel Kuzu yarışmasında bir konuşma yapan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Kadak, fuar etkinliklerini Tarım Bakanlığı olarak çok önemsediklerini söyledi. Kadak, Tarım Bakanlığı olarak fuarlara destek verdiklerini de kaydederek, "Tarım fuarları, ülke tarımının geldiği seviyeyi göstermesi bakımından son derece önemli etkinlikler. Dolayısıyla bu fuarlara gerekli desteği vermememizin en büyük sebebi de, tarımda gelinen seviyeyi çiftçilerimizin de yakından takip etmesi ve görmesidir. Bakanlık olarak hem bu tür etkinliklere destek verdiğimiz gibi gerek bitkisel üretim gerekse hayvancılık konularında da son yıllarda önemli destekler verdik. 2002-2003 yıllarında yaklaşık 80 milyon TL olan destek, 2011 yılında bir milyar 300 milyon TL seviyesine ulaşmış bulunuyor" dedi.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, en güzel kuzu yarışmasının ilk defa düzenlendiğine dikkat çekerek, "En güzel kuzu yarışması, ilk defa yapılan bir yarışmadır. Bu anlamda biz değerli yetiştiricilerimizi teşvik amaçlı bir yarışma düzenleyerek, bundan sonrada geniş kapsamlı yarışmalarla da devam etmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi tarım ve hayvancılık ülkelerin vazgeçilmezidir. Tarım ve hayvancılık alanında ne kadar güçlüyseniz, o kadar gücünüzü dünyaya gösterebilirsiniz. Değerli yetiştiricilerimizin teşvikini artırmak için özellikle yerel yöneticilerin de, valiliğin, kaymakamlığın ve bütün kurum kuruluşların tarım ve hayvancılığa destek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül de, "Malatya'da şu anda 233 bin baş koyun ve keçiden oluşan bir hayvan varlığımız var. 580 bin hektar da mera alanımız bulunuyor. Yani kapasitemizin yarısına yakınını ancak kullanmaktayız. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda küçükbaş hayvancılığı geliştirme yönünde önemli çalışmalarımız olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından jüri en güzel kuzu yarışmasında dereceye giren kuzuları belirledi. Buna göre; 12 kulak numarasıyla 300 puan alan Yazıhan İlçesi Yukarı Boyacı Köyü'nden Mehmet Halıcı'nın kuzusu birinci oldu. 11 kulak numarasıyla 297 puan alan Arguvan İlçesi Bahçeli Köyü'nden Rıfat Yıldırım'ın kuzusu ikinci, 10 kulak numarasıyla 294 puan alan Arguvan İlçesi Bozburun Köyü'nden Ramazan Kaymaz'ın kuzusu ise üçüncü oldu.

Dereceye giren kuzuların sahiplerine, altın, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Öte yandan yarışmaya katılan kuzu sahiplerine de çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız