SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Hayırlı Hizmet Okul Yaptırmak'

A- A+ PAYLAŞ

İlkokul diplomasını dışarıdan alan ve bir inat uğruna gittiği Mersin'de ihracat yaparak vergi rekortmeni olan işadamı Abdurrahman Serttaş, memleketi Malatya'ya 4. okulu yaptırıyor.

Malatya'da kendi adına Durucasu beldesinde lise, Sürür ve Yeniköy'de ilköğretim okulu yaptıran ve Yazıhan ilçesine 12 derslikli 4. okulu yaptırmak için Malatya Valiliği ile protokol imzalayan işadamı Abdurrahman Serttaş, ticari hayatına canlı hayvan alım satımı ile başladığını belirtti.

Serttaş, "Ben 1942'de Malatya'nın Arguvan kazasında doğdum. 1962'de asker ve 1964'de terhis oldum. Ticarete Malatya'da canlı hayvan alışverişi yaparak başladım. 1969'a kadar canlı hayvan ve besicilik yaptım. 1980'e kadar zahirecilik, hububat ve bakliyat ticareti ile uğraştım. 1980'de bir alışveriş nedeniyle hububat ve bakliyat işinde ihracat yapacağıma yemin ederek Mersin'e gittim. Mersin'e giderken Malatya'daki 6 katlı apartmanımı satarak gitmiştim. Yani Malatya'da kazanarak gitmiştim. 1980'den-1990'a kadar Mersin'de 3 kez vergi rekortmeni oldum. 1997 yılında vergi rekortmenleri arasında Türkiye 9.'su oldum. Akdeniz bölgesinde ihracatta en fazla dolar girdisi sağlayanlardan birisi oldum. Halen bu işi oğlum ve kızım ile birlikte sürdürüyoruz" dedi.

Serttaş, "Malatya'dan memnun bir şekilde ayrılmıştım. Malatya bizim memleketimizdir. Çünkü ben Malatya'da hem doğdum hem de doydum. Derler ki, 'Doğduğun yer değil, doyduğun yer önemlidir.' Ben Malatya'da hem doğdum hem de doydum. Ben Malatya'dan ayrılırken 6 katlı apartmanım vardı, Buğday Pazarı'nın başkanıydım ve muazzam da para kazanıyordum. Bir meslektaşımla alışverişten dolayı tartışıp, 'Ben de ihracat yapacağım' inadı nedeniyle Mersin'e yerleşerek ihracat işine girdim. Bu nedenle hayır işlerimi Malatya'da yapmaya karar verdim. İmkanı olan her Malatyalı işadamının da hayır işlerini Malatya'da yapmasını istiyorum" diye konuştu.

Kendisinin ilkokul diplomasını dışarıdan aldığını söyleyen işadamı Abrurrahman Serttaş, şunları kaydetti:

"Geldiğim noktaya şükrediyorum. Demek kazancım helalmiş ki bugün kendi memleketime 3 okul yaptım, 4.'sünün de yapımına başlayacağım. Ben ilkokul diplomasını bile dışarıdan aldım. Malatya'daki iş yerime yem almaya gelen bir öğretmen bana, 'Diploman yoksa yarın ehliyet bile alamazsın' deyince Çarmuzu İlköğretim Okulu'ndan ilkokul diploması aldım. Okul, insanları cahil olmaktan kurtarıyor. Bu kanaatimden dolayı okul yapmaya yöneldim. Daha önce de Hekimhan'ın köyünde ve Mersin'de 2 cami yaptırmıştım. En iyisi ve en hayırlısının okul yaptırmak olduğuna karar verdim. Okul yapımı hem memleket için ve hem de toplum için daha hayırlı. Çok şükür 3 tane okul yaptırdım, 4.'sünün de yapımı için protokol imzaladım. Ölmezsem inşallah 5. ve 6. okulları da yaptıracağım. Yaptırdığım okulları görünce çok duygulandım. Çok mutlu oldum."

Serttaş, okulları özellikle Yazıhan ilçesine yaptırmasının nedenini ise, "Bu bölgedeki insanlarımız kız çocuklarını kolay kolay okutmak için şehre göndermez. Akrabalarım da Yazıhan'da olduğu için öncelikle Yazıhan'da okul yapmayı düşündüm. Bundan sonra başka yerlere de yapmayı düşünüyorum" şeklinde açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız