SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Buzağı Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Buzağı Teşvik Yarışması düzenlenerek ilgi gördü. Juri üyeleri, en güzel buzağıyı belirlemede zorlandı. Ayrıca, Balcı Bayanlar Mutlu Yarınlar projesi kapsamında arıcılık kursu görenlere de sertifika verildi.

EN İYİ BUZAĞI YARIŞMASI..
5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı çerçevesinde Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen Buzağı Teşvik Yarışması öncesinde konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda hayvancılıkla ilgili verilen teşvikler dile getirildi ve hayvancılığın içinde bulunduğu sorunlardan söz edildi.

27 buzağının katıldığı yarışma sonunda ilk 3 dereceyi alan buzağı sahiplerinin isimleri ve ilçeleri şöyle:

Simental dalında Merkez Kaynarca Mahallesi'nden Haşim Orhan birinci, Doğanşehir ilçesinden Hamdi Toper ikinci ve Yeşilyurt ilçesinden Basri Ercan üçüncü oldu.

Holstain dalında Arguvan ilçesinden Ali Asgar Eroğlu birinci, aynı ilçeden Tahir Fırat ikinci ve yine Arguvan'dan Atamer Çamur üçüncü oldu.

Montofon dalında ise Doğanşehir ilçesinden Yusuf Budak birinci, aynı ilçeden Ebuseyf Fırat ikinci ve yine Doğanşehir'den Ergün Günaydın üçüncü oldu.

Dereceye girenlere 5 bin TL civarında ödül ile çeşitli hediyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş, Arguvan belediye başkanı Hüseyin Taştan, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Serdar Doğan, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Tanyeli, Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı İhsan Akın, AKP İl Başkan Yardımcısı Osman Güde,diğer yetkili ve ilgililer verdi.

Diğer yandan, yarışma sonunda birinci gelen üreticiler ise, birinci olmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

BALCI BAYANLAR..
Bu arada Balcı Bayanlar Mutlu Yarınlar Projesi kapsamında Arıcılık Kursu görenlere törenle sertifkaları verildi.

5. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı çerçevesinde Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Arıcılar Birilği Başkanı Ali Çolak, "Mustafa Kemal Atatürk'ün buyurduğu gibi, "sanat altın bileziktir" sözünü gerçekleştiriyoruz. Yüzde 90'ı Avrupa Birliği (AB) hibe fonundan ve yüzde 10'u Malatya Arıcılar Birilği tarafından desteklenen balcı bayanlar mutlu yarınlar Arıcılık Kursu Projemizin sonuna geldik. Kursu katılan 30 bayana sertifka
vermek için buradayız. Altın bilezik takıp, ailelerin zor durumda kaldıkları zaman az bir sermaye ile yapabilecekleri Arıcılık mesleğini öğrendiler. 30 bayan aile bütçelerine katkı sağlamak üzere bir meslmek öğrendiler"ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra 30 bayana temsilen 4 bayana sertifikalarını, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Güde ve diğer yetkili ve ilgililer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız